Η Βάδη-Βυρτεμβέργη μπαίνει σε πλήρες lockdown

Λόγω της ανεξέλεγκτης αύξησης των λοιμώξεων λόγω κορωνοϊού, η Βάδη-Βυρτεμβέργη μπαίνει από σήμερα σε γενικό lockdown μέχρι τις 10 Ιανουαρίου τουλάχιστον.

Μόνο κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων – από τις 23 έως τις 27 Δεκεμβρίου – επιτρέπεται επίσης η παρακολούθηση ιδιωτικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων κατά τις βραδινές ώρες.

Τι μέτρα θα ισχύσουν αρχικά για τέσσερις εβδομάδες;

Από σήμερα, Σάββατο (12.12.2020) ισχύει περιορισμός εξόδου ΚΑΙ από τις 5 π.μ. έως τις 8 μ.μ. (οι ήδη κανονισμοί συνεχίζουν να ισχύουν, δηλαδή: 20:00 με 05:00)

Περιορισμοί εξόδου τη νύχτα (8 μ.μ. έως 5 π.μ.):

Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, η παραμονή εκτός του σπιτιού σας επιτρέπεται μόνο για τους ακόλουθους επιτακτικούς λόγους:

 • Διεξαγωγή επαγγελματικών δραστηριοτήτων.
 • Χρήση ιατρικών και κτηνιατρικών υπηρεσιών.
 • Συνοδεία ατόμων που χρειάζονται υποστήριξη και ανηλίκων, δικαιώματα επιμέλειας και επικοινωνίας.
 • Συνοδεία σε περίπτωση θανάτου και ανθρώπων σε απειλητικές για τη ζωή συνθήκες.
 • Δραστηριότητες για τη φροντίδα των ζώων, π.χ. βόλτα με κατοικίδια.
 • Επίσκεψη σε σχολεία, παιδικά κέντρα και μαθητικές εκδηλώσεις.
 • Παρακολούθηση θρησκευτικών λειτουργιών.
 • Εκδηλώσεις για τη διατήρηση της δημόσιας τάξης.
 • Παρακολούθηση ιδιωτικών εκδηλώσεων από τις 23 έως τις 27 Δεκεμβρίου.

Περιορισμοί εξόδου κατά τη διάρκεια της ημέρας (5 π.μ. έως 8 μ.μ.):

Όλοι οι λόγοι για τις νυχτερινές ώρες ισχύουν επίσης για την ημέρα. Επιπλέον, η παραμονή εκτός του σπιτιού σας επιτρέπεται μόνο για τους ακόλουθους επιτακτικούς λόγους:

 • Όλοι οι λόγοι που ισχύουν επίσης τη νύχτα.
 • Αθλητισμός και άσκηση στον καθαρό αέρα αποκλειστικά μόνοι σας, με μέλη του νοικοκυριού σας ή με ένα άλλο άτομο που δεν ζει στο ίδιο σπίτι.
 • Πραγματοποίηση αγορών.
 • Συγκεντρώσεις και ιδιωτικές εκδηλώσεις σε ιδιωτικούς χώρους με μέλη του νοικοκυριού σας ή 5 άτομα το μέγιστο από έως δύο νοικοκυριά, καθώς και συγγενείς πρώτου βαθμού και σύντροφοι (εξαιρουμένων των παιδιών έως και 14 ετών ανά νοικοκυριό).
 • Παρακολούθηση συγκεντρώσεων σύμφωνα με το άρθρο 8 του Συντάγματος.

Δηλώσεις Πρωθυπουργού Βάδης-Βυρτεμβέργης

Ο πρωθυπουργός Winfried Kretschmann ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι, εάν είναι απαραίτητο, θα αναζητηθεί κοινή λύση με τα γειτονικά κρατίδια της Βάδης-Βυρτεμβέργης, εάν δεν μπορέσει να βρεθεί ομοιόμορφη εθνική λύση.

“Δυστυχώς, η κατάσταση είναι ανησυχητική”, δήλωσε ο Kretschmann. “Έχουμε σημάδια ανανεωμένης εκθετικής αύξησης του αριθμού των νέων λοιμώξεων, επομένως είναι επιτακτική ανάγκη να συσφίξουμε δραστικά τα μέτρα.”

Η κρατική κυβέρνηση και οι δημοτικοί σύλλογοι έκαναν από κοινού την εκτίμηση ότι ένα γενικό lockdown μετά τα Χριστούγεννα μέχρι τουλάχιστον τις 10 Ιανουαρίου 2021 θα ήταν απαραίτητο.

Ο Kretschmann δήλωσε ότι θα υποστηρίξει ένα τέτοιο βήμα στη Διάσκεψη των Πρωθυπουργών με την Καγκελάριο, η οποία έχει προγραμματιστεί για αύριο.

Εάν δεν συμφωνήσουν σε μια ομοιόμορφη λύση, το νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας θέλει να προχωρήσει με τα γειτονικά κρατίδια.

Update: 13:50 (12.12.2020)

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: Είσαι Έλληνας στη Βάδη-Βυρτεμβέργη; Αξίζει να το διαβάσεις!

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.