Η Βαυαρία ακολουθεί ξεχωριστή οδό για τα σχολεία

Η Βαυαρία θα εφαρμόζει το όριο του 100 για το άνοιγμα ή μη στα σχολεία, αντίθετα με το προβλεπόμενο 165 της κυβέρνησης

Σύμφωνα με το “Ομοσπονδιακό Φρένο Έκτακτης Ανάγκης”, τα περισσότερα παιδιά και έφηβοι, σε περιοχές με επταήμερο δείκτη επίπτωσης της τάξεως του 165 και άνω, θα πρέπει να κάνουν εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Η Βαυαρία, ωστόσο, θέλει να τηρήσει έναν αυστηρότερο κανονισμό, όπου ο δείκτης επίπτωσης του 100 θα είναι καθοριστικός.

Ενώ η νομοθετική διαδικασία για το λεγόμενο “Ομοσπονδιακό Φρένο Έκτακτης Ανάγκης” βρίσκεται σε εξέλιξη στο Βερολίνο, η κυβέρνηση της Βαυαρίας έχει ήδη δεσμευτεί για αυστηρότερη ρύθμιση σε ένα σημείο.

Ο Υπουργός Παιδείας της Βαυαρίας, Michael Piazolo, θέλει να συνεχίσει να εφαρμόζει την εξ αποστάσεως διδασκαλία στα σχολεία με επταήμερο δείκτη επίπτωσης 100 και άνω – και όχι να περιμένει ο δείκτης να φτάσει στο 165, όπως προβλέπει το ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης.

Ο Piazolo δήλωσε στο Bayerischer Rundfunk: “Θα είμαι ειλικρινής: Αυτό που τώρα συζητείται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν με πείθει, δεν ξέρω καν από πού προέρχεται ο δείκτης 165.

Δεν με πείθουν ούτε οι κανονισμοί υγιεινής και ασφάλειας. Πιστεύω ότι τα πάμε καλύτερα στη Βαυαρία και έτσι θα περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασιστεί εν τέλει από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση”.

Ο Florian Herrmann δήλωσε στην εφημερίδα Münchner Merkur: “Η Βαυαρία θα παραμείνει στον προηγούμενο έγκυρο και επομένως αυστηρότερο κανονισμό. Το οφείλουμε στους μαθητές μας”.

Ως λόγο για τους αυστηρότερους κανόνες, ο Herrmann αναφέρθηκε στα υψηλά κρούσματα μεταξύ παιδιών και εφήβων.

Ο Υπουργός Υγείας Klaus Holetschek τόνισε την Τρίτη ότι τα άτομα ηλικίας 15 έως 19 ετών είναι πλέον η ηλικιακή ομάδα που πλήττεται περισσότερο από νέες μολύνσεις κορωνοϊού στη Βαυαρία.

Ο αριθμός των λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα είναι πάνω από 320, μεταξύ παιδιών 10 έως 14 ετών εξακολουθεί να είναι στο 240. Συνολικά, ο μέσος όρος στη Βαυαρία είναι επί του παρόντος στο 185.

Σύμφωνα με το “Ομοσπονδιακό Φρένο Έκτακτης Ανάγκης”, τα σχολεία πρέπει να στρέφονται σε εξ αποστάσεως διδασκαλία με επταήμερο δείκτη επίπτωσης της τάξεως του 165 και άνω.

Στη Βαυαρία, αυτή τη στιγμή γίνεται εξ αποστάσεως διδασκαλία στις περισσότερες τάξεις. Οι μόνες εξαιρέσεις είναι οι τελικές τάξεις στα δημοτικά και δευτεροβάθμια σχολεία και η ενδέκατη τάξη.

Σύμφωνα με το νόμο, οι αποκλίσεις από το “Ομοσπονδιακό Φρένο Έκτακτης Ανάγκης” επιτρέπονται μόνο εάν οι αντίστοιχοι κανονισμοί του εκάστοτε κρατιδίου είναι αυστηρότεροι.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.