Η Βαυαρία ανοίγει καταστήματα, η Βάδη-Βυρτεμβέργη εξαγριωμένη

Σκληρή κριτική για το πρόωρο άνοιγμα καταστημάτων στη Βαυαρία ασκήθηκε από τη γειτονική Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Κριτική από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Το γεγονός ότι η Βαυαρία ανοίγει ξανά τα καταστήματα δομικού υλικού τη Δευτέρα προκαλεί δυσαρέσκεια στη γειτονική Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Rudi Hoogvliet δήλωσε στη Στουτγάρδη την Τρίτη ότι ενοχλήθηκε από την ανατροπή του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Markus Söder. “Μέχρι στιγμής ήταν πάντα σκληρός, τώρα αρχίζει να ανοίγει το ένα μετά το άλλο”, δήλωσε ο Hoogvliet. “Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό.”

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη δεν προγραμματίζεται τακτικό άνοιγμα των καταστημάτων δομικού υλικού.

Δεν έγινε ψηφοφορία στη Βαυαρία, δήλωσε ο εκπρόσωπος, ενόψει τουριστών που τώρα μπορούν να οδηγήσουν πέρα από τα σύνορα για να κάνουν τα ψώνια τους.

Επίσης, δεν καταλαβαίνει γιατί ο Söder δεν περίμενε την Διάσκεψη των Πρωθυπουργών την επόμενη εβδομάδα. Έλαβε ωστόσο υπόψιν την απόφαση.

Στη Βαυαρία, τα καταστήματα δομικού υλικού, τα οποία είχαν κλείσει προσωρινά για να περιοριστεί η πανδημία, επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά για πελάτες από την επόμενη Δευτέρα.

Τα ατομικά μαθήματα σε σχολές μουσικής θα πρέπει επίσης να είναι δυνατά και πάλι όπου η επίπτωση των επτά ημερών ανά 100.000 κατοίκους είναι κάτω από 100 μέσα σε μια εβδομάδα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Florian Herrmann μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός Markus Söder (CSU) είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι θα ανοίξουν φυτώρια και κέντρα κήπων προκειμένου να αποτραπούν οι πελάτες να αγοράσουν μαζικά αγαθά από μαγαζιά σε έκπτωση.

Τα φυτά και τα λουλούδια είναι ευπαθή προϊόντα, ειπώθηκε. Υπηρεσίες σε επαφή με το σώμα, όπως αυτές των κομμωτών και των ποδιάτρων, μπορούν επίσης να παρέχονται ξανά από τη Δευτέρα.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.