Η Βαυαρία πετά περισσότερα εμβόλια από άλλα ομόσπονδα κρατίδια

Παρά τη μείωση της προθυμίας εμβολιασμού στη Γερμανία, τα μισά ομόσπονδα κρατίδια δεν χρειάστηκε ακόμη να πετάξουν σε σημαντικό βαθμό αχρησιμοποίητες ή ληγμένες δόσεις εμβολίων.

Σε έρευνα της Deutsche Presse-Agentur, 7 από τις 16 κυβερνήσεις των κρατιδίων ανέφεραν ότι η αχρήστευση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μπόρεσε να αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό.

Τα κέντρα εμβολιασμού στη Βαυαρία έχουν ήδη πετάξει περίπου 53.000 αχρησιμοποίητες δόσεις εμβολίου – σημαντικά περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο ομόσπονδο κρατίδιο.

Οι μισές από αυτές πετάχτηκαν τον περασμένο μήνα. “Οι αριθμοί, οι οποίοι αυξήθηκαν το καλοκαίρι, είναι το άμεσο αποτέλεσμα της μειωμένης προθυμίας εμβολιασμού του πληθυσμού”, δήλωσε το βαυαρικό Υπουργείο Υγείας.

Η Βαυαρία θέλει να επιστρέψει κάποιες από τις αχρησιμοποίητες δόσεις του εμβολίου στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ώστε να τις δωρίσει στο εξωτερικό – ωστόσο, οι δόσεις πρέπει να είναι ακόμη χρησιμοποιήσιμες για τουλάχιστον δύο μήνες.

Σε επιστολή που περιήλθε στην κατοχή του dpa, το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας έδωσε τη δυνατότητα στα κρατίδια να επιστρέφουν τα εμβόλια που δεν χρειάζονται πλέον στην κεντρική αποθήκη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ως δωρεά για “τρίτες χώρες” – υπό την προϋπόθεση ότι το δραστικό συστατικό εξακολουθεί να έχει αρκετά μεγάλη διάρκεια ζωής.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.