Η Βαυαρία προετοιμάζεται για τους εμβολιασμούς των παιδιών

Η Βαυαρία ετοιμάζεται να εμβολιάσει τα παιδιά από την ηλικία των πέντε ετών, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Holetschek. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αναμένεται να εγκρίνει το εμβόλιο της Biontech για τα παιδιά αυτή την εβδομάδα.

Η Βαυαρία, μαζί με τον ιατρικό κόσμο και τα κέντρα εμβολιασμού, προετοιμάζεται για τον εμβολιασμό των παιδιών από την ηλικία των πέντε ετών και άνω. Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Klaus Holetschek στο Βερολίνο το βράδυ της Τετάρτης.

Ο πολιτικός του CSU ανακοίνωσε: “Είμαστε σε στενή διαβούλευση με την επαγγελματική ένωση των παιδίατρων και των γιατρών εφήβων, οι οποίοι θα μας υποστηρίξουν σε αυτό”. Θεωρεί “θετική και σημαντική εξέλιξη εάν το εμβόλιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον και για παιδιά κάτω των 12 ετών”.

Η έγκριση του εμβολίου της Biontech/Pfizer για παιδιά ηλικίας πέντε ετών και άνω από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) αναμένεται αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον υπηρεσιακό ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας Jens Spahn, 2,4 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για παιδιά ηλικίας πέντε έως 11 ετών θα διατεθούν στα ομόσπονδα κρατίδια σε μια πρώτη αποστολή από τις 20 Δεκεμβρίου.

Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) σχεδιάζει να εκδώσει τη σύστασή της σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για τα παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας πριν από το τέλος του έτους.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.