Η Βαυαρία στο κίτρινο: Τι μέτρα ισχύουν από σήμερα 07.11.2021;

Ο επταήμερος δείκτης επίπτωσης στη Βαυαρία είναι σήμερα στο 293. Περισσότεροι από 500 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το λεγόμενο φανάρι προειδοποίησης άλλαξε σε κίτρινο από χθες Σάββατο. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα θα αυστηροποιηθούν από σήμερα.

Την Τετάρτη, η κυβέρνηση ψήφισε τις τροποποιήσεις του 14ου διατάγματος μέτρων προστασίας από λοιμώξεις και το Σάββατο τέθηκε σε ισχύ το νέο κείμενο του διατάγματος. Αλλά τα ίδια τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από σήμερα – αυτό προβλέπει ο κανονισμός.

ΜΕΘ, μάσκες, τεστ, 3G plus, 2G, σχολεία, εργασία

Ο φωτεινός σηματοδότης γίνεται κίτρινος όταν είναι κατειλημμένες περισσότερες από 450 κλίνες εντατικής θεραπείας. Αυτό συμβαίνει σήμερα – ο αριθμός σήμερα είναι 550.

Ο σηματοδότης γίνεται επίσης κίτρινος εάν περισσότεροι από 1.200 ασθενείς με κορωνοϊό έχουν εισαχθεί σε βαυαρικό νοσοκομείο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Αντί για ιατρικές χειρουργικές μάσκες, πρέπει να φορεθούν ξανά μάσκες FFP2. Επιπλέον, οι κανόνες 3G γίνονται αυστηρότεροι: Από σήμερα, οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να εισέρχονται σε εστιατόρια, ξενοδοχεία ή σε εκδηλώσεις μόνο με 3G plus, δηλαδή με τεστ PCR, και όχι πλέον με απλό rapid τεστ.

Ένα αρνητικό γρήγορο τεστ δεν είναι πλέον επαρκές. Τα κλαμπ, οι ντισκοτέκ και οι οίκοι ανοχής εφαρμόζουν μάλιστα τον κανονισμό 2G – θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα.

Τα rapid τεστ επιτρέπονται ακόμη σε αυτούς τους τομείς

Ανεξάρτητα από όλα τα επίπεδα προειδοποίησης, τα ανεμβολίαστα άτομα με rapid εξέταση μπορούν να συνεχίσουν να πηγαίνουν σε βιβλιοθήκες, σε μαθήματα μετεκπαίδευσης και κατάρτισης ή σε πανεπιστήμια.

Δεν υπάρχουν καθόλου περιορισμοί τεστ για τα καταστήματα λιανικής πώλησης, όπως τα σούπερ μάρκετ ή τα βιβλιοπωλεία, για τις δημόσιες μεταφορές και τα σχολικά λεωφορεία.

Υποχρεωτικές μάσκες στα σχολεία από τη Δευτέρα

Αντίθετα, τα πράγματα θα είναι πιο αυστηρά στα σχολεία. Από τη Δευτέρα, οι μαθητές θα πρέπει και πάλι να φορούν μάσκες στην τάξη και στους χώρους του σχολείου.

Ωστόσο, αρκούν οι υφασμάτινες μάσκες ή οι ιατρικέ/χειρουργικές μάσκες. Στον εξωτερικό χώρο, για παράδειγμα στην παιδική χαρά, οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές. Ο κανονισμός αυτός θα ισχύει έως τις 24 Νοεμβρίου. Για τα δημοτικά σχολεία, αρχικά θα ισχύει μόνο για 1 εβδομάδα.

Όταν τα φανάρια είναι “κόκκινα”: 2G σχεδόν παντού

Το φανάρι γίνεται κόκκινο μόλις περισσότερες από 600 κλίνες εντατικής θεραπείας στη Βαυαρία καταλαμβάνονται από ασθενείς με Covid. Όταν το φανάρι είναι κόκκινο, επιτρέπεται η είσοδος σε ορισμένες εγκαταστάσεις ή εκδηλώσεις μόνο σε εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα – το 2G ισχύει σχεδόν παντού.

Εξαίρεση αποτελούν τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία και οι υπηρεσίες που σχετίζονται με το σώμα. “Οι ανεμβολίαστοι άνθρωποι θα πρέπει επίσης να μπορούν να πηγαίνουν στο κομμωτήριο”, δήλωσε ο Söder. Εδώ, επομένως, παραμένει ο κανονισμός 3G plus.

Νέο και στον εργασιακό χώρο: τα μη εμβολιασμένα άτομα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό γρήγορο τεστ δύο φορές την εβδομάδα, εάν έρχονται σε επαφή με πελάτες ή εάν η επιχείρηση έχει περισσότερους από δέκα υπαλλήλους. Το εμπόριο, οι δημόσιες μεταφορές και οι σχολικές μεταφορές εξαιρούνται.

Η Βαυαρία βασίζεται επίσης στη στρατηγική των hotspot

Εκτός από τους νέους κανόνες σηματοδότησης, η βαυαρική κυβέρνηση θα βασιστεί στο μέλλον στη λεγόμενη στρατηγική των hotspot.

Τα hotspots είναι περιοχές στις οποίες, αφενός, έχει ξεπεραστεί η 7ήμερη επίπτωση των 300 και, αφετέρου, τουλάχιστον το 80% των κλινών εντατικής θεραπείας είναι κατειλημμένες. Οι αυστηροί κανόνες που προβλέπονται για το στάδιο του κόκκινου φωτεινού σηματοδότη ισχύουν τότε για τις περιοχές αυτές.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.