Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία προετοιμάζεται για νέες ισχυρές καταιγίδες

Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία προετοιμάζεται για πιθανές νέες έντονες βροχοπτώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο. Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, τα κέντρα ελέγχου της πυροσβεστικής και της αστυνομίας ενημερώνονται και πάλι για την κατάσταση των έντονων καιρικών συνθηκών, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο Ντίσελντορφ.

“Οι εργασίες στις ομάδες κρίσης των πόλεων και των περιφερειών θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο για τον συντονισμό της κατάστασης επί τόπου. Το ίδιο ισχύει και για την ομάδα συντονισμού της μονάδας αντιμετώπισης κρίσεων στο Υπουργείο Εσωτερικών”.

Για το Σάββατο και την Κυριακή το πρωί έχει κανονιστεί τηλεφωνική συνδιάσκεψη με τη Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD), κατά την οποία οι επικεφαλής των ομάδων αντιμετώπισης κρίσεων και καταστροφών των δήμων που ενδέχεται να πληγούν σε μεγάλο βαθμό θα λάβουν από πρώτο χέρι τις τελευταίες πληροφορίες για την κατάσταση του καιρού.

Η καταστροφική καταιγίδα πριν από μία εβδομάδα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 179 ανθρώπους στη δυτική Γερμανία – στη Ρηνανία-Παλατινάτο ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 4 σε 132 την Παρασκευή.

Επιπλέον, υπήρξαν τεράστιες υλικές ζημιές. Η ανεπαρκής επικοινωνία και οι καθυστερημένες προειδοποιήσεις προς τον πληθυσμό είχαν επικριθεί από πολλές πλευρές.

Η DWD αναμένει καταιγίδες και πάλι το Σάββατο στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες. Ωστόσο, οι μετεωρολόγοι στο Όφενμπαχ ανέφεραν ότι η ποσότητα της βροχής θα παραμείνει ως επί το πλείστον κάτω από το όριο προειδοποίησης. Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνουν ακριβέστερες δηλώσεις σχετικά με τις πληγείσες περιοχές και την ένταση των βροχοπτώσεων.

Αυτό που είναι σαφές, ωστόσο, είναι ότι στο νοτιοδυτικό μισό της Γερμανίας θα μπορούσαν να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες “που έχουν επίσης το ενδεχόμενο κακοκαιρίας”, όπως δήλωσε ο Martin Jonas από το κέντρο πρόγνωσης καιρού.

Οι περιοχές που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες θα μπορούσαν επίσης να πληγούν ξανά. “Θα υπάρξουν καταιγίδες στην περιοχή – αλλά όχι παντού”.

Ωστόσο, αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις σε τοπικό επίπεδο, οι οποίες θα οδηγήσουν επίσης σε εισροή νερού στα υπόγεια.

Ως εκ τούτου, ο αναπληρωτής περιφερειακός πυροσβέστης Jürgen Förster προειδοποίησε τους πολίτες: “Σε περίπτωση που το νερό διεισδύσει σε υπόγεια, παρακαλείστε να απενεργοποιήσετε τις ηλεκτρικές συσκευές και τις θερμάστρες σε δωμάτια που θα μπορούσαν να πλημμυρίσουν. Σκεφτείτε τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας”.

Επιπλέον, οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να παραμένουν σε υπόγεια ή σε γκαράζ, πρόσθεσε ο Förster. Εάν η στάθμη του νερού ξεπεράσει τα 30 εκατοστά, θα πρέπει να κληθεί η πυροσβεστική, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, η περιφέρεια Ρήνου-Ερφτ, με ιδιαίτερα πληγείσα την Έρφτστατ, ήρε τον συναγερμό έκτακτης ανάγκης περίπου μια εβδομάδα μετά την καταστροφική πλημμύρα. “Αποτελεί θαύμα το γεγονός ότι δεν έχουμε να αναφέρουμε αγνοούμενους ή νεκρούς μέχρι σήμερα”, δήλωσε ο Περιφερειακός Διοικητής Frank Rock.

Το Γερμανικό Δίκτυο Ψυχοθεραπείας (DPNW) παρέχει 100 θέσεις θεραπείας για την θεραπεία των πληγέντων από την καταστροφή λόγω των πλημμυρών. “Περιμένουμε ένα κύμα τραυματισμένων ανθρώπων”, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Dieter Adler.

Ο Armin Laschet ευχαρίστησε τους αθλητικούς συλλόγους για την υποστήριξή τους στα θύματα της καταστροφής από τις πλημμύρες. Επαίνεσε συλλόγους όπως η FC Bayern, η FC Schalke 04, η Borussia Dortmund, η Borussia Mönchengladbach, η Fortuna Düsseldorf, η 1. FC Köln, η Bayer Leverkusen και πολλούς άλλους ποδοσφαιρικούς και αθλητικούς συλλόγους από όλη τη Γερμανία για τη γρήγορη και γενναιόδωρη βοήθειά τους.

Λόγω της έλλειψης πόσιμου νερού, η Zweckverband Eifel-Ahr απαγόρευσε κάθε σπατάλη νερού ακόμη και για τις περιοχές που δεν επλήγησαν από την πλημμύρα. Δεν επιτρέπεται το πλύσιμο αυτοκινήτων, το πότισμα φυτών και το γέμισμα πισινών. Το Reifferscheid στην περιφέρεια Euskirchen της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας είναι μεταξύ των περιοχών που έχουν πληγεί.

Η Deutsche Bahn έκανε έναν πρώτο ενδιάμεσο απολογισμό και υπολόγισε τις ζημιές σε γραμμές, σταθμούς και οχήματα στη Ρηνανία-Παλατινάτο και τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία σε συνολικά περίπου 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ. 600 χιλιόμετρα ραγών επηρεάστηκαν, καθώς και 50 γέφυρες και δεκάδες σταθμοί και στάσεις, ανέφερε στο Βερολίνο ο Volker Hentschel, μέλος του διοικητικού συμβουλίου, υπεύθυνος για τη διαχείριση των εγκαταστάσεων και τη συντήρηση της θυγατρικής του σιδηροδρόμου DB Netz. Ωστόσο, η εταιρεία είναι βέβαιη ότι θα μπορέσει να αποκαταστήσει τις μεγαλύτερες ζημιές μέχρι το τέλος του έτους, ώστε η κυκλοφορία να διεξάγεται και πάλι κανονικά σε μεγάλο βαθμό.

Η καταστροφή από τις πλημμύρες άφησε επίσης επικίνδυνα ίχνη στο δάσος. Οι τεράστιες ποσότητες βροχής κατέστρεψαν πολυάριθμους δασικούς δρόμους, ανέφερε την Παρασκευή η Ένωση Δασών και Ξυλείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Ειδικά στο Eifel και στις περιοχές Siegerland και Sauerland, πολλές διαδρομές κατέστησαν αδιάβατες. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας δημιούργησε ένα γραφείο συντονισμού για να υποστηρίξει τους δήμους και τις ομάδες κρίσης που επλήγησαν από τις καταιγίδες.

Λόγω της καταστροφής από τις πλημμύρες και του διαλείμματος λόγω των θερινών διακοπών στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, η ADAC αναμένει γεμάτους αυτοκινητόδρομους το Σαββατοκύριακο.

Στη Ρηνανία, περίπου 90 χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομου έχουν πληγεί από ζημιές λόγω πλημμυρών, συμπεριλαμβανομένων των Α1 και Α61.

Στις εναλλακτικές διαδρομές μέσω των Α4, Α555 και Α565 μεταξύ Βόννης και Κολωνίας, αναμένεται κυκλοφοριακή συμφόρηση. “Οι οδηγοί θα πρέπει να ελέγχουν τα προγράμματα χαρτών σύμφωνα με τις τρέχουσες συνθήκες κυκλοφορίας πριν από την αναχώρηση”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.