«Ίδρυση start up επιχειρήσεων από Έλληνες επιστήμονες στη Βαυαρία»

Το Δίκτυο Ελλήνων Επιχειρηματιών και Στελεχών Επιχειρήσεων Βαυαρίας (Hellenic Network of Business and Executives in Bavaria – HNBE-Bavaria), σε συνεργασία με το Γραφείο ΟΕΥ του Γενικού Προξενείου Μονάχου και τη Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων (Club Griechischer Akademiker), διοργανώνει στις 19 Μαΐου 2021 διαδικτυακή θεματική εκδήλωση με θέμα «Ίδρυση start up επιχειρήσεων από Έλληνες επιστήμονες στη Βαυαρία και διασύνδεσή τους με το ελληνικό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προβολή της καινοτόμου ελληνικής επιχειρηματικότητας στη Βαυαρία και η διασύνδεση γερμανικών και ελληνικών φορέων, ερευνητικών ιδρυμάτων και νεοφυών επιχειρήσεων, ενώ θα αποτελέσει βήμα για νέες επιχειρηματικές συνέργειες και περαιτέρω δράσεις δικτύωσης και ανάπτυξης εμπορικών και επενδυτικών συνεργασιών.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει κεντρική ομιλία του υφυπουργού κ. Χ. Δήμα και ένα πρώτο πάνελ, το οποίο συντονίζει ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Μονάχου TUM κ. Κωνσταντίνος Αντωνίου, με θέμα “Καινοτόμος επιχειρηματικότητα και οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων”.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης την συζήτηση θα συντονίσει ο Θεόδωρος Λουπεγίδης και θα προβλέπεται επίσης πάνελ με αντικείμενο “Κίνητρα, θεσμικό πλαίσιο και χρηματοδότηση για την ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων”, που θα αποτελείται από ελληνικούς ή βαυαρικούς φορείς και εταιρείες που ασχολούνται με την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων καθώς και εξειδικευμένο νομικό που θα αναλύσει τις ιδιαιτερότητες της ίδρυσης και ανάπτυξης startup επιχειρήσεων στη Βαυαρία.

Τέλος, στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η εμπειρία Ελλήνων επιστημόνων που ίδρυσαν ή συμμετέχουν ενεργά σε έξι νεοφυείς επιχειρήσεις στη Βαυαρία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και σε ζωντανή μετάδοση (live streaming, 16.00 ώρα Γερμανίας) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δικτύου Ελλήνων επιχειρηματιών και στελεχών επιχειρήσεων Βαυαρίας (HNBEB) και συγκεκριμένα στο Facebook.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.