Ιεράρχηση τέλος: Αλλαγές στους εμβολιασμούς στη Γερμανία

Ο Υπουργός Υγείας Klaus Holetschek προτρέπει όλους τους πολίτες της Βαυαρίας άνω των 18 ετών να εγγραφούν για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

“Στο μέλλον, η ώρα της εγγραφής θα καθορίζει το πόσο γρήγορα θα πάρει ο κάθε πολίτης ραντεβού”, δήλωσε στο Μόναχο την Πέμπτη. “Τώρα θα πρέπει να εγγραφούν και τα άτομα στην πλατφόρμα εμβολιασμού BayIMCO, τα οποία προηγουμένως δεν είχαν σειρά προτεραιότητας”.

Αυτή την Παρασκευή, αίρεται η ιεράρχηση στα κέντρα εμβολιασμού. Τότε “κάθε πολίτης θα μπορεί να λάβει προσφορά εμβολιασμού, ανεξάρτητα από υποκείμενα νοσήματα και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του εμβολίου, ακόμη και στα κέντρα εμβολιασμού”, τόνισε ο υπουργός.

Μια απαραίτητη ενημέρωση του λογισμικού της βαυαρικής πλατφόρμας εμβολιασμού έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή, δήλωσε ο Holetschek.

Από αυτή την αλλαγή του συστήματος και μετά, η σειρά για την πρόσκληση ραντεβού θα καθορίζεται αποκλειστικά από την ημερομηνία εγγραφής.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.