Ηλεκτροκίνηση: Φορτηγά της DB θα μεταφέρουν εμπορεύματα στην Ευρώπη

Συνολικά 4.500 ηλεκτροκίνητα φορτηγά σκοπεύει να βγάλει στους ευρωπαϊκούς δρόμους τα επόμενα χρόνια η DB Schenker, εταιρεία διακίνησης εμπορευμάτων που ανήκει στους γερμανικούς σιδηροδρόμους Deutche Bahn.

Η τελευταία παραγγελία, αναφέρει το Reuters, αφορά 1470 ηλεκτρικά φορτηγά της νεοσύστατης σουηδικής εταιρείας Volta, τα οποία θα εξυπηρετούν 10 αποθήκες της Schenker σε πέντε χώρες.

Η παραγωγή του μοντέλου Volta Zero, βάρους 16 τόνων, προγραμματίζεται να αρχίσει το 2022.

Τα φορτηγά Volta Zero θα έρθουν να προστεθούν στα περίπου 3.000 ηλεκτροκίνητα φορτηγά που είχε ήδη παραγγείλει η Deutsche Bahn.

Μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη παραγγελία της ήταν για 1.000 φορτηγά ψυγεία της γαλλικής Petit Forestier.

«Η συνεργασία μεγάλης κλίμακας με την Volta Trucks μάς επιτρέπει να επιταχύνουμε σημαντικά τον ρυθμό εξηλεκτρισμού στον στόλο μας και τις επενδύσεις σε πράσινες μεταφορικές λύσεις» δήλωσε ο Σιρίλ Μπονζάν, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Deutsche Bahn αρμόδιος για τις επίγειες μεταφορές στην Ευρώπη.

Η εταιρεία του απασχολεί περίπου 74.000 εργαζομένους σε πάνω από 130 χώρες.

Πηγή: in.gr | Φωτογραφία αρχείου

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.