Ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα: Η ζήτηση κατέρρευσε στη Γερμανία

Η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων διολίσθησε πέρυσι. Τον Ιανουάριο, υπήρξε ανάκαμψη με αύξηση των νέων ταξινομήσεων σε ολόκληρη την ΕΕ κατά 11%. Ωστόσο, η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατέρρευσε σημαντικά, ιδίως στη Γερμανία.

Με ένα μείον 13% για τα νέα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα, η Γερμανία υστερεί σε σχέση με τις στατιστικές ταξινομήσεων των άλλων μεγάλων χωρών της ΕΕ.

Λιγότερες νέες ταξινομήσεις ηλεκτρονικών αυτοκινήτων

Οι ειδικοί αποδίδουν αυτό το γεγονός κυρίως στις μειωμένες κρατικές επιδοτήσεις και στις συγκριτικά υψηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτές είναι φθηνότερες κυρίως στη Γαλλία, όπου οι νέες ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 43% την ίδια περίοδο.

Το ποσοστό αυξήθηκε επίσης κατά ένα καλό τρίτο στην Αυστρία και την Ελβετία.

Τα plug-in υβριδικά, τα οποία δεν επιδοτούνται πλέον στη Γερμανία, αλλά εξακολουθούν να είναι δημοφιλή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είχαν ακόμη χειρότερη επίδοση.

Παρ’ όλα αυτά, σχεδόν κάθε δέκατο νέο αυτοκίνητο στη Γερμανία ήταν ένα ηλεκτρονικό αυτοκίνητο, κάτι που αποτελεί έναν καλό μέσο όρο.

Ο υψηλός πληθωρισμός αποτρέπει τους αγοραστές

Συνολικά, η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων είναι πιθανό να υστερήσει και φέτος σε σχέση με την εξέλιξη πριν από την κρίση της Κορόνας.

Οι δυσχέρειες σε τσιπ υπολογιστών και άλλα εξαρτήματα έχουν ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό. Από την άλλη πλευρά, ο υψηλός πληθωρισμός προκαλεί πλέον προβλήματα στους αγοραστές αυτοκινήτων και η περαιτέρω ανάπτυξη βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης με την οικονομία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.