Ημέρα Ανοιχτού Μνημείου: Εξερευνήστε ιστορικά κτίρια στη Γερμανία

Αρκετές εκατοντάδες τοποθεσίες στη Γερμανία προσκαλούν τους επισκέπτες στην “Ημέρα Ανοιχτού Μνημείου” την Κυριακή (11 Σεπτεμβρίου). Εκτίθενται επίσης κτίρια και άλλες εγκαταστάσεις που κανονικά δεν είναι ανοικτές για τους επισκέπτες.

Φέτος το σύνθημα της ημέρας είναι “KulturSpur. Μια υπόθεση για την προστασία των μνημείων”. Το κύριο βάρος θα δοθεί στα ίχνη που άφησε πίσω της η ανθρώπινη δραστηριότητα στο πέρασμα των αιώνων και μέσα από πολλά στρώματα του χρόνου.

Με αυτόν τον τρόπο, τα αποτελέσματα μπορούν να εντοπιστούν επιστημονικά και τα κενά στην εικόνα του παρελθόντος μπορούν να καλυφθούν ή ακόμη και να ενταχθούν σε ένα διαφορετικό πλαίσιο, ανακοίνωσε το Κρατικό Γραφείο Συντήρησης Ιστορικών Μνημείων.

Ημέρα Ανοιχτού Μνημείου στη Γερμανία από το 1993

Το Γερμανικό Ίδρυμα Προστασίας Μνημείων συντονίζει την ημέρα αυτή σε παγγερμανικό επίπεδο από το 1993 και κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, οι άνθρωποι επισκέπτονται παλιές εκκλησίες και μοναστήρια, κάστρα, χώρους ανασκαφών, κ.α.

Χρήσιμα Links

Μένετε στη Βαυαρία; Δείτε εδώ -> Ταξίδι ανακάλυψης στη Βαυαρία: Ημέρα Ανοικτού Μνημείου 2022

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.