Ημέρα ανοιχτού μνημείου στο Μόναχο για το 2022

Τα μνημεία του Μονάχου ανοίγουν τις πόρτες τους την Κυριακή (11.09.2022)- και παρέχουν σπάνιες γνώσεις που συνήθως παραμένουν κρυφές.

Από το 1993 έχει καθιερωθεί σταθερά στο ετήσιο ημερολόγιο, πάντα τη δεύτερη Κυριακή του Σεπτεμβρίου – και αυτή την Κυριακή κάνει επιτέλους και πάλι τη μεγάλη εμφάνισή της: η Ημέρα Ανοιχτού Μνημείου, την οποία πέρυσι μπορούσατε να ζήσετε σε μεγάλο βαθμό μόνο διαδικτυακά. Το φετινό σύνθημα: “KulturSpur. Μια υπόθεση για την προστασία των μνημείων”.

Διαλέξεις, εγκαταστάσεις και σπάνιες γνώσεις στην Ημέρα ανοιχτού μνημείου στο Μόναχο για το 2022

Την ημέρα αυτή, που συντονίζεται από το Γερμανικό Ίδρυμα για την Προστασία των Μνημείων (Deutsche Stiftung Denkmalschutz), υπάρχει (ως επί το πλείστον) ελεύθερη είσοδος και (σχεδόν πάντα) δεν χρειάζεται εγγραφή για να δείτε παλιά κτίρια κάθε είδους: εκκλησίες, κάστρα, αστικά σπίτια, αγροκτήματα, ρωμαϊκές βίλες και παλάτια μπαρόκ – ακόμη και ένας χωμάτινος αχυρώνας 1.000 ετών στο Irschenberg συμμετέχει φέτος.

Μερικές φορές υπάρχουν ξεναγήσεις, μερικές φορές μια εικόνα σε περιοχές που δεν είναι διαφορετικά προσβάσιμες, καθώς και δραστηριότητες για παιδιά, διαλέξεις, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις – και σε ορισμένες περιπτώσεις φαγητό και ποτό.

Το θάρρος να είσαι περίεργος

Υπάρχουν επίσης πολλά να δείτε και να ζήσετε στην πόλη του Μονάχου – μπορείτε να βρείτε το πλήρες πρόγραμμα σε αυτή τη σελίδα. Ή με περισσότερες λεπτομέρειες στο tag-des-offenen-denkmals.de, όπου μπορείτε επίσης να κατεβάσετε το όλο θέμα ως εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.

Ο πολύχρωμος κόσμος της διατήρησης μνημείων στο Μόναχο

Πρώην αίθουσα τέχνης και αξιοπερίεργων και στάβλοι, στη συνέχεια νομισματοκοπείο του Μονάχου (“Alte Münze”), σήμερα είναι η έδρα της κρατικής υπηρεσίας της Βαυαρίας για τη διατήρηση των ιστορικών μνημείων.

Με την παλαιότερη συλλογή φωτογραφιών στη Βαυαρία, το αρχείο φωτογραφιών, στο οποίο φυλάσσονται 1,2 εκατομμύρια φωτογραφικά ντοκουμέντα, ορισμένα από τα οποία χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα.

Θα υπάρχουν ξεναγήσεις, διαλέξεις, πρόγραμμα για παιδιά (από τις 11 π.μ.), εκθέσεις καθώς και ιστορικοί περίπατοι στην πόλη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Όλο το πρόγραμμα διαρκεί από τις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ.

Ένα κάστρο, ένας κήπος και ένα πέτρινο λιοντάρι στο Μόναχο

Το ιστορικό σύνολο της Καθολικής Ακαδημίας στο Altschwabing ανοίγει τις πόρτες του – και αξίζει να το δείτε: ειδικά το παλάτι Suresnes (Werneckschlössl), που χτίστηκε μεταξύ 1715 και 1718. Ή το Viereckhof – το παλαιότερο γεωργικό κτίριο στο Schwabing, που χρονολογείται από τα τέλη του 13ου αιώνα.

Ή το λιοντάρι “Swapo” – αυτό προέρχεται από το κατεστραμμένο από τον πόλεμο Wittelsbacher Palais (έδρα της Γκεστάπο από το 1937), το οποίο, αν και οι προσόψεις παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό άθικτες στον πόλεμο, κατεδαφίστηκε το 1950. Μόνο ένα από τα πέτρινα λιοντάρια που κάποτε πλαισίωναν την πύλη εισόδου έχει απομείνει και τώρα στέκεται μπροστά από την ακαδημία.

Οι προτάσεις του GRland.info

 • Άγιος Μαρτίνος (St.-Martins-Platz, Moosach): αναφέρεται για πρώτη φορά γύρω στο 800, χτίστηκε τον 12ο/13ο αιώνα και είναι μία από τις παλαιότερες εκκλησίες του Μονάχου. Ξενάγηση στις 3 μ.μ.
 • Pearls of Untergiesing: Μια εισαγωγή θα πραγματοποιηθεί στην Hans-Mielich-Platz. Στη συνέχεια έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τα μνημεία μόνοι σας. 3 μ.μ.
 • Kulturzentrum Giesinger Bahnhof (Giesinger Bahnhofsplatz): 12-6 μ.μ.: ανοιχτή έκθεση- ξεναγήσεις: 12 και 4 μ.μ., 1-4 μ.μ.: μουσική, παραστάσεις και μαγικά.
 • Himmelfahrtskirche, Sendling (Kidlerstraße 15): Πρώην μεγάλο εστιατόριο, πουλήθηκε στο Ίδρυμα της Ευαγγελικής Εκκλησίας το 1919 και εγκαινιάστηκε το 1920. 11.30 π.μ.: Ξενάγηση.
 • Βίλα με δίρριχτη στέγη του 1900 (Prinzenstraße 12): 10 π.μ. έως 4 μ.μ.
 • Παλιά εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (Alter-St.-Georgs-Platz 2, Milbertshofen): Γοτθικό κτίριο με γοτθικό φτερωτό βωμό από το 1570, 10 π.μ. έως 5 μ.μ., ξεναγήσεις ανάλογα με τις ανάγκες.
 • Von Parish Costume Library (Kemnatenstraße 50, Nymphenburg): Στη χρωματική φρενίτιδα της Art Nouveau, ξεναγήσεις: 11.30, 13.30, 15 ώρες.
 • Παλιά αίθουσα τελετών στο Waldfriedhof (λεωφορείο 51, στάση Waldfriedhof κύρια είσοδος): 10 π.μ. έως 5 μ.μ., ξεναγήσεις στις 11 π.μ. και 2 μ.μ.
 • Alter Peter: Η παλαιότερη ενοριακή εκκλησία του Μονάχου προσφέρει μια ματιά στα παρασκήνια σε μια ξενάγηση στις 12 το μεσημέρι.
 • Mohr Villa (Situlistraße 73-75, Freimann): Ξεναγήσεις και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις από τη 1 έως τις 6 μ.μ.
 • Netztrafostation 3371 am Wensauer Platz, Pasing: Ξενάγηση στο νεοσύστατο έργο τέχνης του Wolfgang Haller, 1 μ.μ., διάρκεια: 2 ώρες.
 • Carlhäusl (An der Würm 1, Obermenzing): Στις 4.30 μ.μ.
 • Achterlake στο πάρκο Forstenrieder (Vinzenz- Schüpfer-Straße 84): 2 μ.μ., διάρκεια: 1 ώρα.
 • Εκκλησία του Αγίου Quirin (Ubostraße 6, Aubing): Τον πύργο και το γοτθικό σκελετό της οροφής μπορούν να επισκεφθούν: 3 – 4.30 μ.μ.
 • St. Wolfgang (Pippinger Str.): 2 έως 6 μ.μ.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.