Ημέρα Ελληνικής Διασποράς θεσπίζει το Υπουργείο Εξωτερικών

Μια σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υφυπουργού κ. Βλάση να καθιερωθεί Ημέρα Ελληνικής Διασποράς.

Στην σημαντική αυτή πρωτοβουλία, το Υπουργείο ζητά την συνεργασία όλων των Ομογενειακών Φορέων να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι την καταλυτική ημερομηνία της 25ης Ιουνίου 2021.

Σύλλογοι και Φορείς μπορούν να πατήσουν (ΕΔΩ), να κατεβάσουν την φόρμα και να την αποστείλουν στο email: diaspora1@mfa.gr

Όπως μας ενημερώνει το Υπουργείο, η μέχρι τώρα συμμετοχή των απανταχού Ελλήνων έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και συμμετοχή.

Στηρίξτε τέτοιες προσπάθειες που γίνονται από την Πατρίδα για όλους εμάς τους Έλληνες της Διασποράς.

Στην κορύφωση της προσπάθειάς μας θέλουμε όλους τους Έλληνες του εξωτερικού συμμέτοχους και συμπρωταγωνιστές.

Το κείμενο του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Βλάση

Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Όπως ήδη έχετε ενημερωθεί από προηγούμενη επιστολή μου, λάβαμε την πρωτοβουλία να θεσπίσουμε την Ημέρα Ελληνικής Διασποράς, κατά την οποία επιδιώκουμε να τιμούμε όλοι μαζί -Ομογένεια και Ελληνική Πολιτεία- τον Απόδημο Ελληνισμό. Προς αυτήν την κατεύθυνση, απηύθυνα πρόσκληση (βλ. συνημμένο) σε όλους εσάς, να καταθέσετε τις σκέψεις σας σχετικά με την ημερομηνία εορτασμού. Η ανταπόκριση των ομογενειακών οργανώσεων μέχρι τώρα έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και η συμμετοχή των Απανταχού Ελλήνων, οι οποίοι μοιράζονται μαζί μας τις ιδέες τους για την Ημέρα Ελληνικής Διασποράς, είναι συγκινητική.

Οδεύοντας προς την καταληκτική ημερομηνία -25 Ιουνίου 2021- του καλέσματός μας για τη συγκέντρωση των προτάσεων της Ομογένειας, καλώ όλους σας να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο το κοινό μας εγχείρημα, αποστέλλοντας, εφόσον δεν το έχετε κάνει ήδη, τη δική σας πρόταση, ή παροτρύνοντας και άλλους συμπατριώτες μας, οι οποίοι εκπροσωπούν ομογενειακούς φορείς, να μοιραστούν μαζί μας τις δικές τους ιδέες.

Στην κορύφωση της προσπάθειάς μας θέλουμε όλους τους Έλληνες του εξωτερικού συμμέτοχους και συμπρωταγωνιστές.

Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Βλάσης
Υφυπουργός Εξωτερικών

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.