Τι ισχύει για την Ημέρα Προσευχής και Μετάνοιας στη Βαυαρία;

Ημέρα προσευχής και μετάνοιας στη Βαυαρία: Τα παιδιά δεν πάνε σχολείο, πολλοί γονείς πρέπει να εργαστούν

Η Ημέρα Προσευχής και Μετάνοιας έχει από καιρό πάψει να είναι δημόσια αργία – αλλά οι μαθητές στη Βαυαρία μπορούν ακόμα να προσβλέπουν σε μια ελεύθερη μέρα την Τετάρτη. Οι εργαζόμενοι γονείς, ωστόσο, συνήθως έρχονται αντιμέτωποι με το ερώτημα ποιος θα φροντίσει τα παιδιά.

Αυτό το δίλημμα – οι γονείς έχουν δουλειά και τα παιδιά είναι στο σπίτι – πιθανότατα δεν θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια. Δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμών, οι νομικές ρυθμίσεις είναι σαφείς, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας.

Το υπόβαθρο για την Ημέρα Προσευχής και Μετάνοιας είναι ο κανονισμός σύμφωνα με τον οποίο οι προτεστάντες εργαζόμενοι δεν χρειάζεται να εργάζονται την ημέρα αυτή – εφόσον επικαλούνται θρησκευτικούς λόγους, π.χ. θέλουν να παρακολουθήσουν μια εκκλησιαστική λειτουργία.

Η Ημέρα Μετάνοιας και Προσευχής χρησιμεύει στους προτεστάντες χριστιανούς για προβληματισμό, αλλά και για αναπροσανατολισμό.

Σύμφωνα με την Προτεσταντική Εκκλησία, η ημέρα αυτή δεν έχει μόνο ιδιωτική αλλά και κοινωνικοπολιτική σημασία. Ως εκ τούτου, θα πρέπει επίσης να ενθαρρύνει τον προβληματισμό σχετικά με “κοινωνικά σφάλματα όπως η ξενοφοβία, η καταστροφή του περιβάλλοντος και ο αποκλεισμός των φτωχών και των αστέγων”. Το 1995, η ημέρα καταργήθηκε ως δημόσια αργία στη Γερμανία – εκτός από τη Σαξονία.

Ο επίσκοπος της Βαυαρίας Heinrich Bedford-Strohm θα τελέσει το πρωί της Τετάρτης στην εκκλησία του Αγίου Ματθαίου στο Μόναχο (Nußbaumstraße 1) λειτουργία για την Ημέρα Μετάνοιας και Προσευχής.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.