Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο: 24 ώρες δωρεάν ΜΜΜ στο Βερολίνο την Πέμπτη

Τα U-bahn, τα S-bahn, τα λεωφορεία και τα τραμ στο Βερολίνο μπορούν να χρησιμοποιηθούν δωρεάν για όλη την ημέρα την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, καθώς η γερμανική πρωτεύουσα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.

Δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες για 24 ώρες στο Βερολίνο την Πέμπτη

Σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τους κατοίκους να επιλέγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς αντί της οδήγησης, στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας για περισσότερη κινητικότητα χωρίς αυτοκίνητο, το Βερολίνο θα επιτρέψει στους πολίτες να χρησιμοποιούν δωρεάν ολόκληρο το δίκτυό του από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που η πρωτεύουσα της Γερμανίας συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κλείσουν επίσης 37 παράδρομοι σε όλη την πόλη για την κυκλοφορία αυτοκινήτων και ποδηλάτων μεταξύ 15:00 και 19:00, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για διασκέδαση και παιχνίδια, ζωγραφική με κιμωλία, φαγητό και άλλες ομάδικές δραστηριότητες της γειτονιάς.

Το Βερολίνο σηματοδοτεί την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Η πρωτοβουλία λαμβάνει χώρα μόνο στο Βερολίνο (μόνο στις ζώνες AB) και έτσι οι επιβάτες που κατευθύνονται προς το Βρανδεμβούργο θα πρέπει να αγοράσουν εισιτήριο ABC ή BC.

Η Bettina Jarasch, γερουσιαστής για το περιβάλλον, ανέφερε σε δήλωσή της: “Την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, μπορούμε να βιώσουμε το πώς θα μπορούσε να είναι το Βερολίνο αν οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί για τους πολίτες.

Αυτό δίνει περισσότερο χώρο για χαλάρωση, παιχνίδι και ανταλλαγή ιδεών στη γειτονιά… Η ημέρα χωρίς εισιτήριο προσφέρει σε όλους την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν δωρεάν τη φιλική προς το περιβάλλον κινητικότητα σε όλη την πόλη”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.