Ημερομηνίες εμβολιασμού στη Βαυαρία: Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Παραδόσεις εμβολίων και ημερομηνίες εμβολιασμού στη Βαυαρία: Τι πρέπει να γνωρίζετε; Η ζήτηση για τα εμβόλια είναι επί του παρόντος υψηλή – αλλά υπάρχουν επανειλημμένα παράπονα για ελλείψεις στην προμήθεια του εμβολίου της Biontech.

Ποιες είναι οι αιτίες; Και τι γίνεται με τις ημερομηνίες εμβολιασμού; Οι πιο σημαντικές ερωτήσεις και απαντήσεις.

Πολλοί άνθρωποι στη Βαυαρία επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, είτε ως πρώτο εμβόλιο είτε ως αναμνηστικό. Πού και πώς να κλείσετε ραντεβού και είναι η προμήθεια των εμβολίων επαρκής; Εδώ θα βρείτε τι πιο σημαντικές ερωτήσεις και απαντήσεις:

1. Έχει παραγγείλει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στη Γερμανία αρκετό εμβόλιο για αναμνηστικούς εμβολιασμούς;

Εδώ, οι απόψεις διαφέρουν μεταξύ των πολιτικών και των γιατρών. Από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι τα Χριστούγεννα, συνολικά 30 εκατομμύρια άνθρωποι πρόκειται να εμβολιαστούν, σύμφωνα με τον φιλόδοξο στόχο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και της κυβέρνησης των κρατιδίων.

Την περασμένη Παρασκευή (3.12.), ο Γενς Σπαν, τότε ακόμη υπηρεσιακός ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας, δήλωσε στην ομοσπονδιακή συνέντευξη Τύπου: “Η επίτευξη αυτού του στόχου δεν θα αποτύχει εξαιτίας του εμβολίου. Υπάρχει αρκετό εμβόλιο”.

Αλλά δεν θα λάβουν όλοι το εμβόλιο που θα ήθελαν. Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Ιατρών Νοσοκομειακών Ασφαλιστικών Οργανισμών, υπάρχουν προβλήματα εφοδιασμού, ιδίως με το εμβόλιο της Biontech: Για τους εμβολιασμούς της επόμενης εβδομάδας, οι συμβεβλημένοι γιατροί, οι εταιρικοί γιατροί καθώς και η δημόσια υπηρεσία υγείας είχαν παραγγείλει συνολικά περίπου 6,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Biontech/Pfizer, σύμφωνα με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Kassenärztliche Bundesvereinigung, Andreas Gassen.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Gassen, αναμένεται να παραδοθούν μόνο 2,9 εκατομμύρια δόσεις. Αυτό είναι λιγότερο από το μισό από αυτό που παραγγέλθηκε.

2. Παραδίδουν οι κατασκευαστές τις δόσεις που παραγγέλθηκαν στη Γερμανία;

Επί του παρόντος, η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την προσφορά, ιδίως για το εμβόλιο της Biontech. Απαντώντας σε ερώτημα, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε:

“Η Biontech παραδίδει σύμφωνα με το σχέδιο και το συμβόλαιο”. Ποιος όμως ευθύνεται για τη συμφόρηση; Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας δεν απάντησε σε ερώτημα του Bayerischer Rundfunk σχετικά με τις ποσότητες παράδοσης μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ότι το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας έχει υποτιμήσει τη ζήτηση, η οποία αυξάνεται απότομα εδώ και αρκετές εβδομάδες. Ο Jens Spahn δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων dpa ότι η ζήτηση είχε αυξηθεί τόσο πολύ τις τελευταίες εβδομάδες “που το απόθεμα αδειάζει πολύ γρήγορα”.

3. Έχουν τις απαραίτητες χωρητικότητες και δυνατότητες όλα τα κέντρα εμβολιασμού στη Βαυαρία;

Επί του παρόντος, υπάρχουν 81 κέντρα εμβολιασμού στη Βαυαρία, ορισμένα από τα οποία έχουν πολλές τοποθεσίες. Πολλές άλλες τοποθεσίες βρίσκονται επίσης υπό δημιουργία.

Ωστόσο, όσον αφορά τον αριθμό των κέντρων εμβολιασμού, η Βαυαρία διαθέτει σχεδόν 20 λιγότερα από ό,τι αρχικά. Το καλοκαίρι, η Βαυαρία διέθετε 100 κέντρα εμβολιασμού καθώς και πολλά γραφεία, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου.

Λόγω της μεγάλης ζήτησης, ιδίως για αναμνηστικούς εμβολιασμούς, αλλά και της αύξησης των πρώτων και δεύτερων εμβολιασμών, οι δυνατότητες επεκτείνονται.

Απαντώντας σε ερώτημα του BR, το Υπουργείο Υγείας παραδέχεται ότι η επέκταση των δυνατοτήτων δεν μπορεί να επιτύχει τόσο γρήγορα “όσο θα ήταν απαραίτητο για να μπορέσουμε να προσφέρουμε αμέσως εμβολιασμούς σε όλους όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν”.

Εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς για να διασφαλίσουν ότι θα μπορέσουν να ανοίξουν περισσότερα γραφεία και ότι θα επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας των κέντρων εμβολιασμού.

Επί του παρόντος, 250 κινητές ομάδες εμβολιασμού είναι διασκορπισμένες σε όλη τη Βαυαρία. Και αυτά, επίσης, πρέπει να αυξηθούν.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού. Για το λόγο αυτό, περισσότερες δυνάμεις της THW και οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις θα υποστηρίξουν τα κέντρα εμβολιασμού.

4 Πώς μπορώ να κλείσω ραντεβού για εμβολιασμό στη Βαυαρία;

Θεωρητικά, όλοι δικαιούνται αναμνηστικό εμβολιασμό πέντε μήνες μετά τον δεύτερο εμβολιασμό τους. Ο πρώτος και ο δεύτερος εμβολιασμός διατίθενται επίσης δωρεάν ανά πάσα στιγμή. Αλλά δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να κλείσετε ραντεβού.

Συνήθως, τα ραντεβού κλείνονται μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Συχνά, οι ασθενείς δύσκολα μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τους γενικούς γιατρούς τους. Οι γιατροί είχαν έναν πραγματικό μαραθώνιο εμβολιασμών τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Ιατρών Νοσοκομειακών Ασφαλίσεων της Βαυαρίας, μόνο την Τρίτη (7 Δεκεμβρίου) εμβολιάστηκαν στα ιατρεία τους περισσότερα από 100.000 άτομα.

Στο μέλλον, οι εμβολιασμοί θα γίνονται στα φαρμακεία, τα οδοντιατρεία και τα κτηνιατρεία εκτός από τα ιατρεία γενικής ιατρικής και τα εξειδικευμένα ιατρεία. Η ιδέα εξακολουθεί να είναι αμφιλεγόμενη και το κοινοβούλιο πρέπει επίσης να αποφασίσει σχετικά.

Μια άλλη δυνατότητα: τα κέντρα εμβολιασμού.

Εδώ, ωστόσο, θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού εκ των προτέρων. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος εγγραφής, το οποίο βρίσκεται στη διεύθυνση www.impfzentren.bayern.

Εάν δεν έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο, μπορείτε επίσης να καλέσετε τον εθνικό τηλεφωνικό αριθμό 116117. Η τηλεφωνική γραμμή σας συνδέει με το αρμόδιο κέντρο εμβολιασμού.

Επί του παρόντος, συνήθως δεν απαιτείται εγγραφή για τα λεωφορεία εμβολιασμού που κυκλοφορούν στους δήμους. Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πού και πότε λειτουργούν τα λεωφορεία εμβολιασμού μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του βαυαρικού υπουργείου Υγείας.

Πληροφορίες σχετικά με ειδικές εκστρατείες εμβολιασμού είναι επίσης διαθέσιμες εδώ.

5. Μπορώ να επιλέξω το εμβόλιο που θα μου χορηγηθεί στη Γερμανία;

Όχι – κατά βάση ο θεράπων ιατρός αποφασίζει ποιο είναι το καλύτερο εμβόλιο για τον ασθενή και τον ενημερώνει ανάλογα. Σύμφωνα με τη σύσταση της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών (Stiko), τα άτομα κάτω των 30 ετών και οι έγκυες γυναίκες πρέπει να εμβολιάζονται μόνο με το εμβόλιο της Biontech.

Για τον αναμνηστικό εμβολιασμό, θα πρέπει να χρησιμοποιείται το εμβόλιο που χορηγήθηκε για τον βασικό εμβολιασμό, εάν είναι δυνατόν.

Εάν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, άλλο εμβόλιο mRNA μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς προβλήματα, σύμφωνα με τη Γερμανική Ένωση Ιατρών Νομικών Ασφαλιστικών Οργανισμών.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.