ΗΠΑ: Χάκερς ζητούν λύτρα ύψους 70 εκ. δολαρίων

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας Πληροφοριών, η επίθεση χάκερ σε εταιρεία πληροφορικής στις ΗΠΑ έχει επιπτώσεις και στη Γερμανία.

Τουλάχιστον ένας πάροχος υπηρεσιών πληροφορικής με αρκετές χιλιάδες πελάτες επηρεάστηκε- κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένονται σίγουρα και άλλες περιπτώσεις, αναφέρθηκε.

Εν τω μεταξύ, η υπεύθυνη ομάδα χάκερ δημοσίευσε την απαίτηση λύτρων. Στο ιστολόγιό της νωρίτερα σήμερα, δημοσίευσε ότι θέλει 70 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να αποδεσμεύσει τα δεδομένα. Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Recorded Future πιστεύει ότι η ανάρτηση είναι γνήσια.

Η επίθεση των χάκερ ξεκίνησε την Παρασκευή: Τα δεδομένα χιλιάδων πελατών του παρόχου υπηρεσιών πληροφορικής Kaseya μπλοκαρίστηκαν, παραλύοντας έτσι τα συστήματά τους.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.