ΗΠΑ: Δόσεις εμβολίου καταστράφηκαν εσκεμμένα από υπάλληλο κλινικής

Τα εμβόλια δίνουν σε πολλούς ανθρώπους ελπίδα στον αγώνα ενάντια στην πανδημία. Αλλά δεν το βλέπουν μάλλον όλοι έτσι. Ένας υπάλληλος κλινικής λέγεται ότι κατέστρεψε εσκεμμένα 500 δόσεις εμβολίου.

Κάσσελ – «Νομίζω ότι δεν υπερβάλλω όταν λέω: Ποτέ τα τελευταία 15 χρόνια δεν βρήκαμε όλοι την παλιά χρονιά τόσο δύσκολη», δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (CDU) στη πρωτοχρονιάτικη ομιλία της. Η ομιλία μεταδόθηκε την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31 Δεκεμβρίου 2020) στις 8:10 μ.μ. στο ARD.

«Και παρά τις ανησυχίες και τις σκέψεις μας, δεν έχουμε ποτέ προσβλέψει στο νέο έτος με τόση ελπίδα», συνέχισε η Μέρκελ, αναφερόμενη στα εμβόλια. Θεωρείται ως η μεγαλύτερη ελπίδα στην πανδημία.

Ωστόσο, δεν το βλέπουν όλοι έτσι. Οι αντίπαλοι του εμβολιασμού, οι στοχαστές και οι θεωρητικοί συνωμοσίας στη Γερμανία και σε όλο τον κόσμο διαδηλώνουν ενάντια στους κανόνες εδώ και μήνες. Σύμφωνα με έρευνα του ερευνητικού ινστιτούτου YouGov, το 19% των Γερμανών δεν θέλουν να εμβολιαστούν κατά του νέου παθογόνου.

Κατά την καταπολέμηση της πολιτικής του κορωνοϊού, ένας υπάλληλος κέντρου εμβολιασμού στις ΗΠΑ λέγεται ότι σκόπιμα κατέστρεψε 500 δόσεις εμβολίου. Ο υπάλληλος έβγαλε τις αμπούλες από το ψυγείο το βράδυ.

Αυτό ανακοινώθηκε από το Ιατρικό Κέντρο Aurora στο Grafton, Ουισκόνσιν, ΗΠΑ. Το περιστατικό λέγεται ότι συνέβη στις 26 Δεκεμβρίου 2020.

Οι δόσεις εμβολίου που αφαιρέθηκαν από το ψυγείο ανακαλύφθηκαν το επόμενο πρωί. Σε αυτό το σημείο δεν μπορούσαν πλέον να χρησιμοποιηθούν επειδή δεν είχαν ψυχθεί. Η κλινική θεώρησε πως πρόκειται για ατύχημα.

Ωστόσο, ο υπάλληλος παραδέχτηκε αργότερα ότι είχε αφαιρέσει σκόπιμα τις αμπούλες από το ψυγείο. Δεν αναφέρθηκε πιθανό κίνητρο.

Όλα τα νέα για τον Covid-19 ΕΔΩ!

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας.

Μπες στη σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου για όλα όσα σε αφορούν, πάντα στην μητρική μας γλώσσα, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.