Ισραήλ: Εμβολιασμένο το 50% όσων έχουν μολυνθεί από την ΔΕΛΤΑ

Περίπου οι μισοί ενήλικες που μολύνθηκαν από το ξέσπασμα της παραλλαγής Δελτα του Covid-19 στο Ισραήλ, εμβολιάστηκαν πλήρως με το εμβόλιο Pfizer, σύμφωνα με τον Ραν Μπάλιτσερ,επικεφαλής της Επιτροπής λοιμωξιολόγων της χώρας

Τα αρχικά ευρήματα των αξιωματούχων Υγείας του Ισραήλ, δείχνουν ότι περίπου το 90% των νέων μολύνσεων σχετίζονται με τη μετάλλαξη «Δέλτα»,αναφέρει η Wall Street Journal.

Τα παιδιά κάτω των 16 ετών, τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί, αντιπροσωπεύουν περίπου τους μισούς από αυτούς που έχουν μολυνθεί, είπε.

Η κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα επέκτεινε τους εμβολιασμούς και τους 12 έως 15 ετών μετά από άλμα στις μολύνσεις μεταξύ των μαθητών σε μια πόλη στο κεντρικό Ισραήλ.
Τα νέα περιστατικά στη χώρα αυξήθηκαν σε πάνω από 200 την Πέμπτη, συγκριτικά με τα -περίπου- 10 ημερησίως, που καταγράφονταν κατά το μεγαλύτερο μέρος του Ιουνίου.

Το γεγονός αυτό οδήγησε την κυβέρνηση στο να επιβάλει εκ νέου το μέτρο για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους – και για εμβολιασμένους – καθώς και άλλους περιορισμούς.

Tο μέτρο για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και τα άλλα περιοριστικά μέτρα είχαν αρθεί.μόλις δέκα ημέρες πριν,

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ είναι μια από τις χώρες με τις ταχύτερες εκστρατείες εμβολιασμού παγκοσμίως. Πάνω από το 80% των ενηλίκων στη χώρα έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι του Ισραήλ ανέφεραν ότι αυτή η νέα, πολύ μεταδοτική μετάλλαξη εισήλθε στη χώρα μέσω του διεθνούς αεροδρομίου κοντά στο Τελ Αβίβ, όπου είχε τεθεί σε λειτουργία σύστημα διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων στις αφίξεις. Ωστόσο μια πρόσφατη αύξηση των επιβατών που έφθαναν στη χώρα οδήγησε σε υπερφόρτωση του εν λόγω συστήματος.

Την Τετάρτη, η κυβέρνηση αποφάσισε να καθυστερήσει την απόφαση να επιτρέψει στους ξένους τουρίστες να εισέρχονται στη χώρα από 1η Ιουλίου έως 1η Αυγούστου, και επέβαλε εκ νέου το μέτρο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας εντός των αεροδρομίων.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.