Καφέ αρκούδα κατασπαράζει πρόβατα στα βαυαρικά σύνορα

Κοντά στα βαυαρικά σύνορα, στο τιρολέζικο τμήμα των βουνών Karwendel, κοντά στο Scharnitz, ανακαλύφθηκαν 15 πρόβατα που σκοτώθηκαν από κάποιο άγριο ζώο. Σύμφωνα με τις αρχές, μια αρκούδα θα μπορούσε να είναι υπεύθυνη γι’ αυτό.

Γιατί τα καταστήματα στη Γερμανία είναι κλειστά τις Κυριακές;

Όπως αναφέρει το ORF, πολλά δείχνουν ότι επρόκειτο για αρκούδα. Άλλα 20 πρόβατα εξακολουθούν να αγνοούνται. Με βάση τα ίχνη, μπορούμε να υποθέσουμε ότι επρόκειτο για ένα μεγάλο αρπακτικό.

Πρόκειται πιθανώς για αρκούδα, σύμφωνα με ανακοίνωση της επαρχίας του Τιρόλου. Την περασμένη εβδομάδα, οι κάμερες κατέγραψαν μια καφέ αρκούδα στην περιοχή Scharnitz.

Πρόβατα προστατεύονται από ηλεκτρικό φράχτη

Ένας κτηνίατρος πήρε δείγματα από τα πρόβατα. Αυτά πρόκειται να ελεγχθούν γενετικά. Τα πρόβατα είχαν μεταφερθεί στο ορεινό βοσκότοπο μόλις πριν από λίγες ημέρες. Τα ζώα προστατεύονταν από ηλεκτρικό φράχτη ύψους ενός μέτρου.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη των προβάτων, θύματα ήταν 14 έγκυες προβατίνες και ένα αρνί.

Αρκούδες εθεάθησαν σε διάφορα μέρη

Για προληπτικούς λόγους, πολλοί ορεινοί κτηνοτρόφοι οδήγησαν τα πρόβατά τους πίσω στην κοιλάδα. Εδώ και εβδομάδες, μία ή περισσότερες καφέ αρκούδες κινούνται στη συνοριακή περιοχή μεταξύ Βαυαρίας και Τιρόλου.

Υπάρχουν επίσης φωτογραφικές αποδείξεις από κάμερες στο Ohlstadt, το Linderhof και κοντά στο κάστρο Elmau. Τα ίχνη DNA θα βοηθήσουν να διαπιστωθεί αν πρόκειται για την ίδια αρκούδα.

Από την πλευρά του Τιρόλου, μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων συζητά ποια μέτρα θα πρέπει να ληφθούν τώρα.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.