Καιρός: Έρχεται ρεκόρ κρύου τον Δεκέμβριο στη Γερμανία;

Ενώ ο Οκτώβριος ήταν υπερβολικά ζεστός στη Γερμανία, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες του καιρού θα ακολουθήσει πτώση της θερμοκρασίας τον Δεκέμβριο. Οι μακροχρόνιες προβλέψεις κάνουν λόγο για μια εξαιρετικά ψυχρή έναρξη του μήνα.

Μια ματιά στο μοντέλο ECMWF προκαλεί ανατριχίλα σε ορισμένους μετεωρολόγους. Οι προγνώσεις θερμοκρασίας για τον Δεκέμβριο ειδικότερα δείχνουν κρύο και παγετό.

“Δεν μπορώ να θυμηθώ να κάνει τόσο κρύο στις αρχές Δεκεμβρίου, τουλάχιστον όχι τα τελευταία 20 χρόνια”, λέει στο RTL ο ειδικός σε θέματα καιρού Patrick Panke, εξετάζοντας το Ευρωπαϊκό Μοντέλο Καιρού.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος και οι συνάδελφοί του αναμένουν ένα ξηρό κρύο με έντονο παγετό, το οποίο είναι μάλλον τυπικό για τον Φεβρουάριο.

Ακόμη και σε περιοχές που συνήθως είναι μάλλον ήπιες, οι θερμοκρασίες αναμένεται να πέσουν στους μείον 8 βαθμούς τη νύχτα.

Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένονται χαμηλές θερμοκρασίες έως και μείον δώδεκα βαθμούς. Προς το παρόν, ωστόσο, δεν διαφαίνεται χιόνι, καθώς ο αέρας παραμένει ξηρός.

Στα βουνά, ωστόσο, το πρώτο χιόνι έπεσε ήδη στις αρχές Νοεμβρίου, μεταξύ άλλων στο Ruhpolding, στην περιοχή Traunstein.

Ο μετεωρολόγος Dominik Jung εξηγεί ότι σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μοντέλο Καιρού, ο Δεκέμβριος του 2022 θα είναι 0,5 έως 1 βαθμό θερμότερος.

Συνολικά, λοιπόν, θα είναι ένας “ελαφρώς πολύ ζεστός Δεκέμβριος”. Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρξουν μεμονωμένες ψυχρές ημέρες, καθώς πρόκειται για μια μέση τιμή.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του ensemble, η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει στις 23 Νοεμβρίου. Ο Jung επιβεβαιώνει επίσης ότι ο Δεκέμβριος θα είναι υπερβολικά ξηρός.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης