Καιρός: Πιθανή ελαφριά λασποβροχή στη Νότια Γερμανία

Ο θερμός αέρας από τα νότια φέρνει ξανά τη σκόνη της Σαχάρας στη Γερμανία – η κορύφωση αναμένεται την Πέμπτη. Το Μόναχο, μεταξύ άλλων, θα μπορούσε να βιώσει και πάλι λασποβροχή.

Το καιρικό φαινόμενο ήταν ήδη αξιοθαύμαστο στο Μόναχο στα μέσα και τα τέλη Μαρτίου, και τώρα μπορεί να επιστρέψει: Ένας κιτρινωπός-κόκκινος ουρανός που προκαλείται από τη σκόνη της ερήμου από τη Σαχάρα.

Ο θερμός αέρας από τα νότια θα φέρει και πάλι λίγη σκόνη από τη Σαχάρα στη Γερμανία – ξεκίνησε ήδη από την Τετάρτη, αρχικά στα δυτικά και βορειοδυτικά της χώρας.

Η κορύφωση αναμένεται την Πέμπτη, όταν το σύννεφο σκόνης θα κινηθεί και πάνω από την κεντρική και νότια Γερμανία.

Ωστόσο, ο ουρανός δεν αναμένεται να αλλάξει χρώμα τόσο πολύ αυτή τη φορά όσο στα μέσα Μαρτίου.

Η λασποβροχή συνδέεται στενά με τη σκόνη της Σαχάρας

Τη Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών, όλα θα έχουν τελειώσει και πάλι – ο λόγος είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό που φέρνει ψυχρό αέρα από τα βόρεια.

Το Μόναχο και άλλες πόλεις ίσως βιώσουν ένα φαινόμενο που συνδέεται στενά με τη σκόνη της Σαχάρας: τη λασποβροχή.

Αυτό συμβαίνει όταν τα σωματίδια σκόνης που βρίσκονται στον αέρα ξεπλένονται και στη συνέχεια πέφτουν στο έδαφος με ελαφριά βροχόπτωση.

Στη συνέχεια, η βροχή μετατρέπεται σε κοκκινωπό-καφέ σταγόνες – οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων (που δεν έχουν γκαράζ) δεν θα χαρούν και τόσο.

Πέμπτη: Μέχρι και 21 βαθμοί Κελσίου στο Μόναχο

Ο ζεστός αέρας της ερήμου θα διασφαλίσει ότι ο καιρός θα παραμείνει ευχάριστα ζεστός τη Μεγάλη Πέμπτη (των καθολικών) – στο Μόναχο αναμένονται θερμοκρασίες έως και 21 βαθμούς Κελσίου.

Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.