Κακοκαιρία Antonia στη Βαυαρία: Διάρκεια μέχρι την Τετάρτη

Τα βαρομετρικά χαμηλά Ylenia, Zeynep και τώρα Antonia σαρώνουν τη Βαυαρία και θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης. Μετά από αυτό, η κατάσταση του καιρού προβλέπεται να χαλαρώσει. Μέχρι τότε, δεν συνιστάται το περπάτημα στο δάσος.

Αυτή είναι η έκτη ημέρα μιας αξιομνημόνευτα μακράς περιόδου ισχυρών ανέμων με ριπές θύελλας. Σε αυτή την περίοδο υπήρχαν φάσεις κατά τις οποίες πραγματικά μεγάλες καταιγίδες σάρωσαν τη Γερμανία – τρεις συνολικά. Το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε επίσης ανέμους, αλλά δεν υπήρξε μεγάλη καταιγίδα.

Τουλάχιστον όχι μέχρι το απόγευμα της Κυριακής. Μόνο το βράδυ οι ισχυρές ριπές μετατράπηκαν σε πραγματικούς θυελλώδεις ανέμους: η “Αντωνία” πλησίασε από τις Βρετανικές Νήσους.

Ριπές άνω των 100 χιλιομέτρων ανά ώρα στην Κεντρική Ευρώπη

Η κακοκαιρία μαινόταν χειρότερα στην Κεντρική Ευρώπη κατά τη διάρκεια της νύχτας και εν μέρει και το πρωί – με ριπές που τοπικά ξεπερνούσαν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες κακοκαιρίες, οι οποίες ήταν πιο έντονες στη δυτική και βόρεια Γερμανία όσον αφορά τις μέγιστες ριπές, η Βαυαρία αυτή τη φορά ήταν στα ίδια επίπεδα με τις γειτονικές χώρες.

Σοβαρή καταιγίδα και τυφώνας στη Βαυαρία

Ο καιρό ήταν εξαιρετικά θυελλώδης από τα μεσάνυχτα μέχρι νωρίς το πρωί. Σε πολλά σημεία μετρήθηκαν ριπές ταχύτητας 75 χλμ/ώρα και άνω. Το δυτικό τμήμα της Βαυαρίας επλήγη ιδιαίτερα.

Ενώ 101 χλμ/ώρα καταγράφηκαν στο Bad Kissingen, το Würzburg και το Neuburg, το Altenstadt στην περιοχή Weilheim-Schongau της Άνω Βαυαρίας κατέγραψε 102 χλμ/ώρα. Η πρώτη θέση πηγαίνει στην Zugspitze, όπου μετρήθηκαν 127 χλμ/ώρα στις 2.20 π.μ.: ένας κανονικός τυφώνας!

Μετά από μια σύντομη ύφεση του καιρού αργά το πρωί, ο άνεμος ενισχύθηκε και πάλι κατά τη διάρκεια της Δευτέρας. Ωστόσο, οι μέγιστες τιμές της προηγούμενης νύχτας ως επί το πλείστον δεν επιτεύχθηκαν ξανά, συνήθως οι μέγιστες τιμές των ριπών ήταν της τάξης των 50 έως 75 χλμ/ώρα.

Ο καιρός παραμένει θυελλώδης στη Βαυαρία

Σε γενικές γραμμές, τα σημάδια δείχνουν τώρα μια σταδιακή υποχώρηση του μετώπου κακοκαιρίας. Την Τρίτη ο καιρός θα παραμείνει εξαιρετικά θυελλώδης, με μεμονωμένες ριπές ανέμου.

Ωστόσο, δεν αναμένονται πλέον θύελλες 75 χλμ/ώρα και άνω στα πεδινά. Με εξαίρεση τις εκτεθειμένες ορεινές περιοχές, οι άνεμοι θα είναι λιγότερο ισχυροί την Τετάρτη – η ατμόσφαιρα θα ηρεμήσει αισθητά, ιδίως προς το απόγευμα.

Προειδοποίηση κατά των περιπάτων στο δάσος στη Βαυαρία

Παρά τη σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας, οι άνεμοι, οι οποίοι εξακολουθούν να είναι αρκετά έντονοι μέχρι την Τετάρτη, αποτελούν πρόβλημα.

Όπως και προηγουμένως, συνιστάται ιδιαίτερα να μην μένετε κοντά σε δέντρα και να μην μπαίνετε σε δάση! Οι δασικές διοικήσεις δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να ολοκληρώσουν την καταγραφή των ζημιών και να ασφαλίσουν τα μονοπάτια.

Πολλά δέντρα, αόρατα για τον απλό περιπατητή, είναι πιθανώς χαλασμένα και μπορεί να πέσουν. Και πολλά κλαδιά κρέμονται χαλαρά πάνω από τα μονοπάτια, περιμένοντας την τελευταία ριπή του ανέμου. Για τον εκδρομέα, πρόκειται για μια επικίνδυνη πεζοπορία.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.