Καλοκαίρι στην Κροατία με τρένο από τη Νότια Γερμανία

Τέλος για το μηνιαίο εισιτήριο των 9 ευρώ στη Γερμανία. Τι έπεται;

Η Κροατία γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής ως ταξιδιωτικός προορισμός – τώρα η ένωση επιβατών Pro Bahn ζητά να λειτουργήσει νυχτερινό τρένο από το Μόναχο στο Σπλιτ.

Η Κροατία έχει γίνει ολοένα και πιο δημοφιλής προορισμός τα τελευταία χρόνια -ιδιαίτερα το καλοκαίρι- και έχει καθιερωθεί ως μια φθηνότερη και λιγότερο τουριστική εναλλακτική λύση σε σχέση με τις διακοπές στην Ιταλία.

Τώρα που η Κροατία υιοθέτησε το ευρώ και έγινε μέλος του χώρου Σένγκεν, η τάση αυτή είναι πιθανό να ενισχυθεί.

Ζήτηση: Με το νυχτερινό τρένο από το Μόναχο στο Σπλιτ

Έτσι, θα ήταν η ιδανική στιγμή για να εισαχθεί ένα νυχτερινό δρομολόγιο τρένου από το Μόναχο στο Σπλιτ, τουλάχιστον σύμφωνα με την ένωση επιβατών Pro Bahn.

“Είναι ακατανόητο ότι δεν μπορείτε να ταξιδέψετε άνετα στη Δαλματία με τρένο φιλικό προς το κλίμα”, επικρίνει ο Andreas Barth, εκπρόσωπος της εθνικής ένωσης του Μονάχου.

Ως εκ τούτου, η ένωση καλεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να βελτιώσει τους σχετικούς όρους-πλαίσιο για τη νυχτερινή κυκλοφορία των τρένων.

Η Βιέννη έχει νυχτερινή σιδηροδρομική σύνδεση με το Σπλιτ το καλοκαίρι, “το Μόναχο απέχει περίπου την ίδια απόσταση από το Σπλιτ”, λέει ο Barth.

Επί του παρόντος, το ταξίδι από το Μόναχο στο Σπλιτ (περίπου 1.000 χιλιόμετρα) διαρκεί περίπου 21 ώρες, καταναλώνοντας έτσι μια ολόκληρη ημέρα διακοπών.

Με μια νυχτερινή σιδηροδρομική σύνδεση, το ταξίδι θα μπορούσε να ξεκινήσει από το Μόναχο το βράδυ και να φτάσει στο Σπλιτ το πρωί.

Η Pro Bahn επικρίνει γενικά την έλλειψη ενός σύγχρονου δικτύου νυχτερινών τρένων: Στη Γερμανία, οι άνθρωποι βασίζονται στις υπηρεσίες άλλων χωρών αντί να δημιουργήσουν τα δικά τους δρομολόγια νυχτερινών τρένων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης