Κάμερες ελέγχου ταχύτητας την επόμενη εβδομάδα στη Βαυαρία

Την Πέμπτη, δεν είναι μόνο οι τιμές των καυσίμων που μπορούν να κάνουν την οδήγηση ακριβή στη Βαυαρία: Το κρατίδιο συμμετέχει στον πανευρωπαϊκό μαραθώνιο με κάμερες ελέγχου ταχύτητας.

Προκειμένου να εντοπιστούν οι οδηγοί που τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα, θα τοποθετηθούν περίπου 2.000 κάμερες κυκλοφορίας σε όλη τη Βαυαρία για 24 ώρες.

Την ερχόμενη Πέμπτη, οι οδηγοί στη Βαυαρία θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο στους δρόμους.

Ο λόγος είναι ένας πανευρωπαϊκός “μαραθώνιος ελέγχου ταχύτητας” με κάμερες του ευρωπαϊκού δικτύου τροχαίας “Roadpol”.

Μαζί με άλλα ομόσπονδα κρατίδια, η Βαυαρία συμμετέχει επίσης στον 24ωρο μαραθώνιο ελέγχου ταχύτητας, ο οποίος θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 24 Μαρτίου έως την Παρασκευή 25 Μαρτίου.

Δράση ως πρόληψη κατά των τροχαίων ατυχημάτων

Η δράση θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί και “θα παρακινήσει όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου να τηρήσουν τα όρια ταχύτητας”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Joachim Herrmann.

Η Βαυαρία συμμετέχει στο πλαίσιο του προγράμματος οδικής ασφάλειας 2030 “Bayern mobil – sicher ans Ziel”.

“Η υπερβολική ταχύτητα είναι η κύρια αιτία σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων”, δήλωσε ο Herrmann.

Περίπου το ένα τέταρτο των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στη Βαυαρία οφείλεται σε ατυχήματα με υπερβολική ταχύτητα, είπε.

Κατά τη διάρκεια της περσινής εκστρατείας με κάμερες ελέγχου ταχύτητας, περισσότεροι από 7.000 χρήστες του οδικού δικτύου διαπιστώθηκε ότι έτρεχαν με υπερβολική ταχύτητα.

Πάνω από 2.000 κάμερες ταχύτητας διανεμημένες σε όλη τη Βαυαρία

Φέτος, περίπου 2.100 κάμερες ταχύτητας θα διανεμηθούν σε όλη τη Βαυαρία. Σχεδόν 1.800 αστυνομικοί και υπάλληλοι των δήμων θα ελέγχουν τους δρόμους μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στους αγροτικούς δρόμους.

Οι ακριβείς τοποθεσίες των καμερών ελέγχου ταχύτητας έχουν ήδη αναρτηθεί στον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Νέος κατάλογος προστίμων

Σε περίπτωση που ληφθεί ένα στιγμιότυπο από κάμερα ελέγχου λόγω υπερβολικής ταχύτητας, αυτό μπορεί γρήγορα να κοστίσει αρκετά για τους οδηγούς.

Από τον Νοέμβριο του 2021, τα πρόστιμα για τους οδηγούς έχουν αυξηθεί σημαντικά: η υπερβολική ταχύτητα από 16 έως 20 χλμ/ώρα σε κατοικημένες περιοχές κοστίζει πλέον 70 ευρώ αντί για 35 ευρώ.

Όποιος οδηγεί πάνω από 70 χλμ/ώρα ταχύτερα από το όριο ταχύτητας καλείται τώρα να πληρώσει 800 ευρώ.

Οι δύο βαθμοί στο Φλένσμπουργκ και η τρίμηνη απαγόρευση οδήγησης παραμένουν αμετάβλητες.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.