Κανείς δεν θέλει το εμβόλιο της AstraZeneca: Χιλιάδες δόσεις λήγουν

Περίπου 15.300 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca κοντεύουν να λήξουν στη Βαυαρία. Η ημερομηνία λήξης είναι στα τέλη Ιουλίου, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Klaus Holetschek την Τρίτη μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μόναχο.

Τόνισε ότι εναπόκειται τελικά στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αποφασίσει το πώς θα προχωρήσει, και ταυτόχρονα προέτρεψε να μην επιτραπεί σε κανένα εμβόλιο να λήξει η ισχύς του.

Για το λόγο αυτό, η Βαυαρία έχει ήδη υποβάλει προτάσεις στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχετικά με το πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο “όπου θα βρει αποδοχή”, δήλωσε ο Holetschek. “Ίσως μπορούν να βρεθούν κρατίδια που έχουν στενές σχέσεις με το κρατίδιο της Βαυαρίας ή στενές σχέσεις με τις πόλεις όπου βρίσκεται το εμβόλιο”.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, η Βαυαρία διαθέτει επί του παρόντος περίπου 280.000 δόσεις εμβολίου της AstraZeneca σε απόθεμα. Περίπου 22.000 ακόμη δόσεις από αυτές θα λήξουν στα τέλη Αυγούστου και περίπου 5.600 στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι περισσότερες δόσεις, περίπου 239.000, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.