Ο κανόνας 2G δεν ισχύει για τα καταστήματα ένδυσης στη Βαυαρία

Στη Βαυαρία, τα καταστήματα ένδυσης θα επιτρέπεται στο μέλλον να αφήνουν πελάτες που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης. Το διοικητικό δικαστήριο της Βαυαρίας εξέδωσε σχετική απόφαση.

Τα καταστήματα ένδυσης στη Βαυαρία, όπως και τα βιβλιοπωλεία ή τα ανθοπωλεία, εξυπηρετούν την “κάλυψη καθημερινών αναγκών” και συνεπώς δεν υπόκεινται στον κανόνα 2G. Αυτό αποφάσισε το διοικητικό δικαστήριο της Βαυαρίας την Τετάρτη. Η απόφαση είναι νομικά δεσμευτική.

Ο ρουχισμός δεν είναι λιγότερο σημαντικός από τα λουλούδια στη Βαυαρία

Στις αρχές Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση του κρατιδίου είχε διατάξει ότι μόνο τα εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα θα επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση στα βαυαρικά καταστήματα λιανικής πώλησης.

Εξαιρούνται τα καταστήματα λιανικής πώλησης “για την παροχή ειδών καθημερινής ανάγκης”. Τα καταστήματα ειδών ένδυσης δεν αναφέρονται ως εξαίρεση στο διάταγμα.

Σύμφωνα με την απόφαση των δικαστών, ωστόσο, εξαιρούνται επίσης από τον κανόνα 2G “επειδή η σημασία τους για το ευρύ κοινό δεν υπολείπεται αυτής των παπουτσιών, των βιβλίων, των λουλουδιών ή των εργαλείων κηπουρικής και η ανάγκη για ρουχισμό μπορεί να εμφανίζεται σε καθημερινή βάση”.

Ως εκ τούτου, το Διοικητικό Δικαστήριο απέρριψε ως απαράδεκτη την επείγουσα προσφυγή μιας επιχείρησης ένδυσης κατά του κανόνα 2G: Τα καταστήματα ειδών ένδυσης δεν εμπίπτουν ούτως ή άλλως στον περιορισμό.

Η καθημερινή ανάγκη δεν είναι επακριβώς καθορισμένη

Πριν από τα Χριστούγεννα, οι δικαστές είχαν ήδη διευκρινίσει ότι τα καταστήματα παιχνιδιών επίσης εξαιρούνται. Το πόσο σημαντική και επείγουσα πρέπει να είναι μια καθημερινή ανάγκη ώστε το κατάστημα να μην υπόκειται στη διάταξη 2G δεν μπορεί να συναχθεί ούτε από το κείμενο του κανονισμού ούτε από το σκεπτικό.

Εκτός από τα παντοπωλεία και τα καταστήματα καλλυντικών, το διάταγμα αναφέρει, μεταξύ άλλων, βιβλιοπωλεία και ανθοπωλεία, φυτώρια και πωλήσεις χριστουγεννιάτικων δέντρων.

Ο Βαυαρικός Εμπορικός Σύλλογος δήλωσε ικανοποιημένος, αλλά θα ήθελε να έχει σαφήνεια νωρίτερα.

Στη σημαντική χριστουγεννιάτικη επιχείρηση, ο κύκλος εργασιών των βαυαρικών καταστημάτων ένδυσης είχε υποχωρήσει κατά 30 έως 40% σε σύγκριση με το 2019, “επειδή οι ανεμβολίαστοι δεν εισέρχονταν και άλλοι αποθαρρύνονταν από τις μεγάλες ουρές” λόγω των ελέγχων 2G, δήλωσε ο εκπρόσωπος Bernd Ohlmann.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.