Κανόνες Covid-19 σε νοσοκομεία της Βαυαρίας (2022)

Οι κανόνες corona για τα νοσοκομεία της Βαυαρίας που τέθηκαν σε ισχύ την πρώτη Οκτωβρίου είναι ουσιαστικά οι ίδιοι με εκείνους του προηγούμενου διατάγματος για τα μέτρα προστασίας από τις λοιμώξεις.

Αυτό σημαίνει ότι: οι ασθενείς και οι επισκέπτες πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκα FFP2 και να προσκομίσουν απόδειξη αρνητικού τεστ.

Μάσκα FFP2 και αρνητικό τεστ στη Βαυαρία

Τι νέο υπάρχει: η απαίτηση μάσκας για το νοσοκομειακό προσωπικό έχει αυστηροποιηθεί. Σύμφωνα με την Ένωση Νοσοκομείων της Βαυαρίας (BKG), πρέπει να φορούν μάσκα όλο το εικοσιτετράωρο, τουλάχιστον χειρουργική μάσκα. Τουλάχιστον, αυτό προβλέπει ο παγγερμανικός κανονισμός.

Η BKG είναι επικριτική ως προς αυτό. Η Βαυαρία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα τους δικούς της κανόνες, λέει ο διευθύνων σύμβουλος της BKG Roland Engehausen. (Προσοχή: Από την Παρασκευή, 30.9.)

Τα ομοσπονδιακά κρατίδια μπορούν να θεσπίσουν περαιτέρω μέτρα, εκτός από τον ομοσπονδιακό νόμο για την προστασία από τις λοιμώξεις, εάν είναι απαραίτητο. Η Βαυαρία το έχει κάνει μέχρι στιγμής με τα βαυαρικά διατάγματα για τα μέτρα προστασίας από τις λοιμώξεις.

Οι ώρες επίσκεψης ρυθμίζονται διαφορετικά στα νοσοκομεία της Βαυαρίας

Κατ’ αρχήν, η ρύθμιση των ωρών επισκεπτηρίου είναι αρμοδιότητα των επιμέρους νοσοκομείων, λέει ο Roland Engehausen από την Ένωση Νοσοκομείων της Βαυαρίας.

Αυτά τα νοσοκομεία είναι απλώς λίγο πιο προσεκτικά μετά από σχεδόν τρία χρόνια συνεχούς πίεσης, λέει ο Engehausen. Όμως, οι διαρθρωτικοί όροι και τα μέτρα ειδικής μεταχείρισης παίζουν επίσης ρόλο στους κανονισμούς για τους επισκέπτες.

Η προστασία των ασθενών έχει ύψιστη προτεραιότητα

Επομένως, οι ώρες επίσκεψης δεν είναι ακόμη εντελώς ευέλικτες όπως ήταν πριν από την εποχή της Corona. Συνήθως πραγματοποιούνται ανά ώρα.

Έτσι, στις πέντε Κλινικές του Μονάχου ισχύει ο ακόλουθος κανονισμός: μία επίσκεψη ανά ασθενή ανά ημέρα, διάρκεια επίσκεψης δύο ώρες, καμία επίσκεψη από παιδιά κάτω των 14 ετών, εξαιρέσεις ισχύουν μόνο σε συνεννόηση με τα αντίστοιχα τμήματα.

Ενόψει του επερχόμενου φθινοπώρου/χειμώνα και των ήδη αυξανόμενων περιστατικών, είναι σωστό να μην χαλαρώσουμε τα μέτρα προστασίας της Corona, τουλάχιστον στα νοσοκομεία, λέει ο επικεφαλής της BKG Roland Engehausen. “Πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να περάσουμε το χειμώνα τώρα, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ελπίδα για χαλάρωση στα νοσοκομεία και την επόμενη άνοιξη”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.