Κανόνες Covid: Τι αλλάζει στη Γερμανία τον Μάρτιο του 2021;

Νέοι κανόνες Covid έρχονται στη Γερμανία και αλλάζουν πολλά! Καλύτερα, γρηγορότερα, πιο αποτελεσματικά.

Δεν είναι μόνο το κράτος που καινοτομεί – μεγάλες εταιρείες ποντάρουν επίσης στην πρόοδο. Οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέξουν μερικά πράγματα τον Μάρτιο.

Οχήματα

Δρόμοι χωρίς χιόνι και ήπιες θερμοκρασίες δελεάζουν τώρα για βόλτες στους δρόμους, αν και οι πολίτες πρέπει να συμμορφώνονται με νέους κανονισμούς από τώρα και στο εξής.

Οχήματα όπως μοτοποδήλατα ή ηλεκτρικά σκούτερ θα κυκλοφορούν ανασφάλιστα από την 1η Μαρτίου στο δρόμο, εάν δεν έχουν καινούριες πινακίδες.

Από τότε θα επιτρέπονται μόνο οι νέες μπλε πινακίδες ασφάλισης – οι παλιές μαύρες δεν θα ισχύουν πλέον.

Θα υπάρχει και μια άλλη καινοτομία: Στο μέλλον, οι πινακίδες κυκλοφορίας μπορούν επίσης να προσαρτηθούν ως ταινία, επειδή δεν θα είναι πλέον υποχρεωτικές οι πινακίδες αλουμινίου.

Κηπουρική

Όταν ξεκινά η άνοιξη, σε πολλούς αρέσει να δημιουργούν στους κήπους τους. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξουν με το κλαδευτήρι.

Όπως και κάθε χρόνο, από την 1η Μαρτίου, για λόγους διατήρησης της φύσης, ισχύει η απαγόρευση να κλαδεύετε υπερβολικά τους θάμνους σας – έως τις 30 Σεπτεμβρίου, μπορούν μόνο να κοπούν λίγο και να διορθωθεί το σχήμα τους.

Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να ασχολείστε με την κηπουρική, μπορείτε να προσβλέπετε στο άνοιγμα φυτωρίων, καταστημάτων με είδη κηπουρικής και ανθοπωλείων τον Μάρτιο – σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Markus Söder, αυτό προγραμματίζεται τον επόμενο μήνα στη Βαυαρία.

Lockdown

Το lockdown στη Γερμανία εξακολουθεί να ισχύει έως τις 7 Μαρτίου, αν και είναι πολύ πιθανό ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι ηγέτες της χώρας θα το επεκτείνουν ξανά.

Ωστόσο, μερικά πράγματα πρέπει να αλλάξουν από την 1η Μαρτίου:

Ενώ τα σχολεία σε πολλά ομοσπονδιακά κρατίδια έχουν ήδη ξεκινήσει μαθήματα εκ περιτροπής, οι κομμωτές θα πρέπει επίσης να έχουν το δικαίωμα να ανοίξουν ξανά υπό αυστηρούς κανόνες υγιεινής από αυτήν την ημερομηνία.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από τη Γερμανία; Πάτησε ΕΔΩ και κάνε Like!

Αναρρωτική άδεια

Μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021, οι Γερμανοί υπάλληλοι θα εξακολουθούν να έχουν την επιλογή να καλέσουν τηλεφωνικά και να ζητήσουν από το γιατρό για έως και επτά ημερολογιακές ημέρες αναρρωτική άδεια, εάν έχουν ήπιες αναπνευστικές ασθένειες ή συμπτώματα γρίπης.

Λόγω του μεγάλου αριθμού μολύνσεων από τον κορωνοϊό και της γρίπης που είναι γνωστή για τους χειμερινούς μήνες, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή συμφώνησε σε αυτόν τον ειδικό κανονισμό για την τηλεφωνική αναρρωτική άδεια στις 3 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, η πανδημία επηρεάζει τελικά όχι μόνο το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και την οικονομία σε όλους τους τομείς χάρη στα μέτρα.

Βοηθήματα

Ήδη από την άνοιξη του 2020, αποφασίστηκαν διάφορα φορολογικά βοηθήματα ως άμεσο μέτρο και επειδή η κρίση συνεχίζεται, αυτά επεκτείνονται.

Οι εταιρείες που πλήττονται οικονομικά από την πανδημία μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη φορολογική αρχή έως τις 31 Μαρτίου για αναβολή πληρωμής φόρου.

Οι αναβολές – συνήθως άτοκες – θα ισχύουν έως τις 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Επιπλέον αναβολές θα είναι δυνατές σε μια απλοποιημένη διαδικασία και σε δόσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 το αργότερο.

Όλες οι κλασικές αναβολές χωρίς συμφωνία πληρωμής δόσεων που ξεπερνούν τις 30 Ιουνίου 2021 είναι δυνατές ως συνήθως.

Οι επαγγελματίες μπορούν επίσης να υποβάλουν αιτήσεις προσαρμογής στις προκαταβολές φόρου έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Ενεργειακή απόδοση συσκευών

Από την 1η Μαρτίου, η Γερμανία θα ανοίξει νέο έδαφος όσον αφορά τις οικιακές συσκευές και την ενεργειακή απόδοση.

Πλυντήρια ρούχων, ψυγεία και καταψύκτες, πλυντήρια πιάτων και τηλεοράσεις – οι κατηγορίες ενεργειακής απόδοσης A +, A ++ και A +++ – δεν θα υπάρχουν πια.

Στο μέλλον, οι σφραγίδες για ηλεκτρονικές οικιακές συσκευές θα κυμαίνονται από A έως G, πράγμα που σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να βλέπουν πιο εύκολα πόσο ενεργειακά αποδοτικές είναι οι συσκευές τους.

Το Α θα σημαίνει „ενεργειακά πολύ αποδοτικό“, ενώ το G λιγότερο φιλικές προς το περιβάλλον συσκευές.

Ο υπολογισμός έγινε πιο αυστηρός και τώρα λαμβάνει υπόψιν όχι μόνο περισσότερη κατανάλωση ενέργειας, αλλά και ευκολία επισκευής και ταχεία διαθεσιμότητα ανταλλακτικών.

Όπως αναφέρθηκε από την ομοσπονδιακή ένωση καταναλωτών, οι συσκευές που είχαν προηγουμένως επισημανθεί με την ετικέτα A +++ θα είναι τώρα μόνο κατηγορίας B ή C.

Η καλύτερη κατηγορία θα πρέπει αρχικά να παραμείνει κενή, προκειμένου να παρέχει στους κατασκευαστές κίνητρο για καινοτόμες τεχνολογίες ανάπτυξης.

Γερμανικά ταχυδρομεία

Η Deutsche Post αλλάζει επίσης σε καινοτόμες τεχνολογίες ανάπτυξης: Ήταν δυνατή η ψηφιακή παρακολούθηση γραμμάτων με το γραμματόσημο 80 λεπτών από τις 4 Φεβρουαρίου 2021 – υπό την προϋπόθεση ότι φέρουν έναν συγκεκριμένο κωδικός Matrix.

Τον Μάρτιο, η ψηφιακή καινοτομία πρόκειται να επεκταθεί, έτσι ώστε να περιλαμβάνει επιπλέον μοτίβα και ποσά αποστολής.

Σύμφωνα με την Deutsche Post, τα νέες γραμματόσημα, τα οποία θα πρέπει όλα να έχουν τον κωδικό έως το 2022 το αργότερο, θα πρέπει να καταστήσουν δυνατή τη „βασική παρακολούθηση αποστολών“.

Όπως και με ένα δέμα, οι πελάτες θα πρέπει στη συνέχεια να μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή “Post & DHL” για να δουν πότε έγινε επεξεργασία και αποστολή της επιστολής ή της ταχυδρομικής κάρτας τους.

Παρ’ όλα αυτά: Η συστημένη αλληλογραφία δεν θα πρέπει να αντικατασταθεί από αυτό – μόνο με αυτή θα εξακολουθεί να γνωρίζει κανείς εάν και πότε ο παραλήπτης έλαβε πραγματικά την αποστολή.

Θέλεις να ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Γαστρονομία και βιοτεχνία

Όλοι οι εστιάτορες, οι κομμωτές, αρτοποιοί, κρεοπωλεία και άλλοι βιοτεχνικοί κλάδοι θα πρέπει επίσης να εκσυγχρονιστούν.

Ως επιχειρήσεις με μεγάλη κυκλοφορία μετρητών, θα πρέπει να αναβαθμίσουν τα ηλεκτρονικά τους ταμειακά συστήματα με μια ενότητα που ονομάζεται “Τεχνικός Εξοπλισμός Ασφαλείας” (TSE) έως τις 31 Μαρτίου 2021.

Στην πραγματικότητα, η προθεσμία για τη μετάβαση σε αυτό το σύστημα ταμειακών μηχανών θα έληγε την 1η Ιανουαρίου 2021 – λόγω της κρίσης της πανδημίας, ωστόσο, παρατάθηκε κατά τρεις μήνες σε κάθε ομοσπονδιακό κρατίδιο.

Google

Και μια ακόμη αλλαγή θα μπορούσε να επηρεάσει πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έως τις 31 Μαρτίου 2021. Ως εταιρεία Διαδικτύου και μηχανή αναζήτησης, η Google θα αλλάξει τα κριτήρια αναζήτησης.

Η Google ακολουθεί μια στρατηγική “μόνο για κινητά” που θα μπορούσε να εξαφανίσει πολλούς ιστότοπους. Εάν οι ιστότοποι δεν έχουν σχεδιαστεί για κινητές συσκευές, δεν θα εμφανίζονται σχεδόν καθόλου στους χρήστες στα αποτελέσματα αναζήτησης από τα τέλη Μαρτίου.

Εικόνες, βίντεο, διευθύνσεις και ώρες λειτουργίας – τίποτα από αυτά δεν θα εμφανίζεται μετά. Ο αμερικανικός γίγαντας του Διαδικτύου τιμωρεί εκείνους των οποίων οι ιστότοποι είναι ξεπερασμένοι και αρχικά είχαν σχεδιαστεί αποκλειστικά για επιτραπέζιο υπολογιστή.

Ωστόσο, για πολλές γερμανικές εταιρείες, αυτός ο τύπος παρουσίας στο Διαδίκτυο ήταν μέχρι στιγμής επαρκής, καθώς οι δυνητικοί πελάτες μπορούσαν τουλάχιστον να τις βρουν και να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ήδη ότι κάθε δεύτερη επιχείρηση στη Γερμανία θα μπορούσε να επηρεαστεί από τη δραστική αναδιάρθρωση.

Ενώ πολλές σελίδες θα είναι δύσκολο να βρεθούν, η Google θα αφαιρέσει ακόμη και ορισμένες από τη λίστα αποτελεσμάτων.

Μπορείτε ακόμα να μάθετε εάν επηρεάζεστε από τις προβλεπόμενες κυρώσεις έως την προθεσμία χρησιμοποιώντας το “Mobile-Friendly Test” από την Google – αλλά δεν θα έχετε και πολύ χρόνο να αναπροσαρμόσετε τον ιστότοπό σας για εμφάνιση σε smartphone και tablet.

Έχετε παλιό ιστότοπο και θέλετε να τον αναβαθμίσετε οικονομικά; Στείλτε μας EMAIL.

Baukindergeld

Η αντίστροφη μέτρηση γίνεται επίσης για οικογένειες που είναι πρόθυμες να χτίσουν και να αγοράσουν και που εξακολουθούν να θέλουν να εξασφαλίσουν το Baukindergeld.

Έως τις 31 Μαρτίου 2021, θα πρέπει να έχετε υπογράψει το συμβόλαιο αγοράς για την ιδιοκτησία σας ή να έχετε λάβει την άδεια για να χτίσετε.

Και εδώ, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρέτεινε την περίοδο κατά τρεις μήνες. Οι οικογένειες έχουν ακόμη αρκετό χρόνο για την αίτηση. Η οποία πρέπει να υποβληθεί το αργότερο έξι μήνες μετά την επίσημη είσοδο στο σπίτι.

Η τελευταία πιθανή ημερομηνία για την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης είναι η 31η Δεκεμβρίου 2023, σύμφωνα με το kfw.de.

Όποιος έχει τουλάχιστον ένα παιδί κάτω των 18 ετών που μετακινείται στη νέα ιδιοκτησία δικαιούται Baukindergeld: Ανά παιδί μπορείτε να λάβετε έως και 12.000 ευρώ από κρατική χρηματοδότηση για μια περίοδο δέκα ετών.

Αλλαγή ώρας

Όπως κάθε χρόνο, η ώρα αλλάζει τον Μάρτιο: Η αλλαγή της ώρας σε θερινή θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαρτίου 2021.

Η νύχτα θα είναι τότε πολύ πιο σύντομη, καθώς το ρολόι θα πάει από τις 2 στις 3.

Χρειάζεται λίγο μέχρι να το συνηθίσει κανείς κάθε φορά, επειδή η μετάβαση σημαίνει ότι θα επικρατεί περισσότερο σκοτάδι το πρωί. Αλλά λιγότερο το βράδυ.

Εκλογές

Δεν είναι ακόμα βέβαιο εάν ο Μάρτιος θα είναι πραγματικά ο προάγγελος της άνοιξης. Αλλά ένα πράγμα είναι ήδη σίγουρο. Στη Γερμανία, θα ξεκινήσει τουλάχιστον το έτος εκλογών 2021. Διότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 14 Μαρτίου 2021 τόσο στη Βάδη-Βυρτεμβέργη όσο και στη Ρηνανία-Παλατινάτο.

Στις 25 Απριλίου και στις 6 Ιουνίου θα ακολουθήσουν η Θουριγγία και η Σαξονία-Άνχαλτ.

Οι εκλογές αυτές παρακολουθούνται θεωρούνται σημαντικοί δείκτες για τις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές.

Αυτές θα πραγματοποιηθούν στις 26 Σεπτεμβρίου 2021 με εντολή του ομοσπονδιακού προέδρου Frank-Walter Steinmeier.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.