Οι κανόνες της Βαυαρίας για παραμονή Πρωτοχρονιάς 2021

Για άλλη μια φορά, η αλλαγή του έτους σηματοδοτείται από την πανδημία. Δεν θα υπάρχουν πυροτεχνήματα ή βεγγαλικά. Το υπουργικό συμβούλιο της Βαυαρίας αποφάσισε τώρα επίσης την απαγόρευση των συγκεντρώσεων – και μια μικρή χαλάρωση για τα εστιατόρια.

Σε δυόμισι εβδομάδες, τελειώνει το 2021. Πυροτεχνήματα στους δρόμους, ξέγνοιαστα πρωτοχρονιάτικα πάρτι – ενόψει της πανδημίας και της τεταμένης κατάστασης στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ούτε φέτος δεν θα υπάρξει κάτι τέτοιο. Οι κυβερνήσεις συμφώνησαν ότι θα υπάρξει και πάλι απαγόρευση της πώλησης πυροτεχνημάτων.

Επιπλέον, το υπουργικό συμβούλιο της Βαυαρίας αποφάσισε πλέον επίσημα την απαγόρευση των πυροτεχνημάτων “σε δημόσιους χώρους με ιδιαίτερα μεγάλο κοινό”.

Πολλοί πολιτικοί θέλουν επίσης να μην υπάρχουν δημόσιες συγκεντρώσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Στη Βαυαρία, αυτό πλέον αποφασίστηκε και επίσημα:

Από τις 31 Δεκεμβρίου (3 μ.μ.) έως την 1η Ιανουαρίου (9 π.μ.), θα ισχύει παντού απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 10 ατόμων σε δημόσιους χώρους και στον ευρύτερο περίγυρό τους που θα καθοριστεί από τους δήμους. Οι ομάδες που θα υπερβαίνουν τα 10 άτομα θα πρέπει να διαλύονται αμέσως.

Περιορισμοί επαφής εάν υπάρχουν ανεμβολίαστα άτομα στη Βαυαρία

Ο κύριος λόγος που αναφέρεται στην απόφαση του υπουργικού συμβουλίου είναι ότι φέτος τα νοσοκομεία είναι “πολύ πιο επιβαρυμένα από πέρυσι”.

Αλλά δεν απαγορεύονται τα πάντα: οι εκκλησιαστικές λειτουργίες και οι εγγεγραμμένες συγκεντρώσεις ή διαδηλώσεις παραμένουν επιτρεπτές. Φυσικά, επιτρέπονται και οι συναντήσεις σε ιδιωτικούς χώρους – αλλά οι περιορισμοί επαφής ισχύουν από τη στιγμή που υπάρχουν ανεμβολίαστα άτομα.

Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι οι συναντήσεις στις οποίες συμμετέχουν άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει περιορίζονται στο δικό τους νοικοκυριό και σε δύο άτομα το πολύ από άλλο νοικοκυριό. Τα παιδιά κάτω των 12 ετών και 3 μηνών δεν υπολογίζονται.

Δεν ισχύει πλέον το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας για την εστίαση στη Βαυαρία

Ωστόσο, το υπουργικό συμβούλιο της Βαυαρίας αποφάσισε μια μικρή χαλάρωση για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς: θα καταργηθεί το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας που ισχύει έως τώρα (σ.σ. μέχρι τις 10 μ.μ.) την ημέρα αυτή.

Διαφορετικά, ο εορτασμός της παραμονής της Πρωτοχρονιάς σε ένα εστιατόριο, για παράδειγμα, θα έπρεπε να τελειώσει στις 10 το βράδυ.

Τώρα οι άνθρωποι μπορούν “να συναντιούνται περισσότερο”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Markus Söder μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου – “αλλά πάντα σε πολύ μικρή κλίμακα”.

Πρωτοχρονιάτικο πάρτι: Τι είναι δυνατό και τι όχι στη Βαυαρία;

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν περιορισμοί επαφής για συναντήσεις αποκλειστικά εμβολιασμένων και αναρρωμένων ατόμων, ούτε δημόσια ούτε ιδιωτικά.

Ωστόσο, συνιστάται να τηρούν ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου, αν είναι δυνατόν, και να τηρούν τα μέτρα υγιεινής.

Οι εορτασμοί για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε χώρους εστίασης προορίζονται επίσης για εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα – εδώ ισχύει το 2G plus, οπότε χρειάζεστε ένα τρέχον αρνητικό τεστ.

Η χωρητικότητα είναι επίσης περιορισμένη: Μπορούν να προσκληθούν μόνο τόσα άτομα ώστε να μπορεί να τηρηθεί η ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου. Στο τραπέζι, η ελάχιστη απόσταση δεν ισχύει.

Στη Βαυαρία, ισχύει περαιτέρω περιορισμός εάν το πάρτι δεν γίνεται σε εστιατόριο: σε εσωτερικό χώρο, το πολύ 50 αναρρωμένοι ή εμβολιασμένοι μπορούν να λάβουν μέρος σε μια ιδιωτική γιορτή.

Σε εξωτερικούς χώρους, το όριο είναι 200 άτομα (που έχουν αναρρώσει ή έχουν εμβολιαστεί) – αλλά δεδομένων των προβλεπόμενων θερμοκρασιών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αυτό είναι απίθανο να προσελκύσει πολλούς.

Στην πραγματικότητα, οι κυβερνήσεις είχαν συμφωνήσει να καταργήσουν τα όρια των συμμετεχόντων για ιδιωτικές γιορτές μόνο σε περιοχές με επταήμερη συχνότητα εμφάνισης πάνω από 350. Στη Βαυαρία, ο περιορισμός αυτός ισχύει πλέον για όλους.

Επίσης: Νέες αποφάσεις κατά του κορονοϊού στη Βαυαρία (14.12)

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.