Κανονισμοί στη Στουτγάρδη: Τι επιτρέπεται την Ημέρα της Αναλήψεως

Οι κανονισμοί διαφέρουν αρκετά από περιοχή σε περιοχή ανάλογα με τον δείκτη επίπτωσης. Συνεπώς, η μεγάλη γιορτή της Αναλήψεως και ταυτόχρονα της Ημέρας του Πατέρα δεν θα εορταστεί καταλλήλως – και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την κακή πρόγνωση του καιρού.

Τι ισχύει για τη Στουτγάρδη

Στη Στουτγάρδη, ο επταήμερος δείκτης επίπτωσης είναι 191,2. Το ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης ισχύει εδώ: Επιτρέπεται να συναντηθείτε μόνο με άλλο άτομο που δεν ανήκει στο ίδιο νοικοκυριό. Τα παιδιά κάτω των 14 ετών δεν υπολογίζονται.

Επίσης, άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό δεν λαμβάνονται επίσης υπόψιν στις συναντήσεις και επίσης δεν ισχύουν περιορισμοί επαφής ή εξόδου για αυτούς.

Τι ισχύει γενικά στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη επιτρέπεται να συναντηθούν έως πέντε άτομα από δύο νοικοκυριά. Αυτό ισχύει για ιδιωτικές συναντήσεις αλλά και σε δημόσιους χώρους.

Οι κανόνες καθίστανται αυστηρότεροι σε περιοχές όπου ο δείκτης είναι πάνω από 100 – όπως συμβαίνει στη Στουτγάρδη, στην περιοχή Rems-Murr, στις περιοχές Esslingen και Ludwigsburg και στις περισσότερες από τις άλλες πόλεις της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Ο Υπουργός Υγείας ζήτησε από τους κατοίκους του κρατιδίου να αποφύγουν τις μεγάλες συναθροίσεις – ειδικά σε περιοχές όπου ο δείκτης είναι ακόμη υψηλός.

Πώς θα είναι ο καιρός

Σε κάθε περίπτωση, ο καιρός δεν προσκαλεί για μεγάλες εκδρομές στη φύση. “Η Ημέρα της Αναλήψεως θα είναι συννεφιασμένη, μπορεί να υπάρξουν βροχοπτώσεις το απόγευμα, και ακόμα και καταιγίδες”, προβλέπει ο Thomas Schuster, μετεωρολόγος της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στη Στουτγάρδη.

Το θερμόμετρο θα σκαρφαλώσει το πολύ στους 17 βαθμούς Κελσίου.

Τι άλλο γιορτάζεται την Ημέρα της Αναλήψεως;

Απομένει να αποσαφηνιστεί τι άλλο γιορτάζουμε την Πέμπτη εκτός από την Ημέρα του Πατέρα: Η Ημέρα της Αναλήψεως γιορτάζεται την 40η ημέρα του Πάσχα – 39 ημέρες μετά την Κυριακή του Πάσχα.

Πρόκειται για την επιστροφή του Ιησού Χριστού ως Υιού του Θεού στον Πατέρα του.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.