Κάποτε στη Γερμανία θέλησαν να σβήσουν φωτιά με μπύρα

Πριν από 200 χρόνια, το Εθνικό Θέατρο κάηκε. Επειδή οι λίμνες ήταν παγωμένες εκείνη την εποχή, η πυροσβεστική προσπάθησε να την σβήσει με μπύρα από το Hofbräuhaus. Η αρχή μιας φιλίας που διαρκεί μέχρι σήμερα.

Hofbräuhaus: Προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς με μπύρα

Η 14η Ιανουαρίου 1823 ήταν παγωμένη. Εκείνη την εποχή, η κωμική όπερα “Die beyden Füchse” του Étienne-Nicolas Méhul παιζόταν στο Εθνικό Θέατρο της Βαυαρίας, όταν μια λάμπα πετρελαίου αναποδογύρισε στη μέση της παράστασης.

Οι διακοσμήσεις πήραν αμέσως φωτιά. Το θέατρο ήταν εξοπλισμένο με σύστημα καταιονισμού. Ωστόσο, λόγω του κρύου, οι λίμνες κατάσβεσης είχαν παγώσει και έτσι ο κόσμος έπρεπε να παρακολουθεί το κτίριο να καίγεται.

Ο βασιλιάς Μαξ Α’ παρακολούθησε τι συνέβαινε και διέταξε να κατασχεθούν όλες οι μπύρες και το νερό ψύξης από το Hofbräuhaus. Τα βαρέλια κυλήθηκαν για να σβήσουν τη φωτιά. Δεν είχε νόημα, η όπερα κάηκε.

Ιστορικό πυροσβεστικό όχημα

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Όπερας της Βαυαρίας, Serge Dorny, υποδέχθηκε στην όπερα το πυροσβεστικό όχημα από το Hofbräuhaus και χτύπησε ένα βαρέλι στην Κρατική Αίθουσα.

“Ακόμη και σήμερα έχουμε στενή σχέση με την Κρατική Όπερα”, δήλωσε ο διευθυντής της Hofbräu Michael Möller.

Και οι δύο έχουν μόλις υποβάλει αίτηση για τις εγκαταστάσεις του πρώην Südtiroler Stubn του Alfons Schubeck.

Και ποιος ξέρει, ίσως το Hofbräu και η Κρατική Όπερα να ενώσουν τις δυνάμεις τους για αυτό το έργο;

Αυτός θα ήταν ένας ενδιαφέρων συνδυασμός.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.