Καραντίνα: Μόνο πέντε μέρες απομόνωσης στη Γερμανία;

Πλησιάζει η χαλάρωση των κανονισμών καραντίνας – μεταξύ άλλων και για να αποφευχθούν μαζικές απουσίες του προσωπικού σε περίπτωση υψηλών ποσοστών μόλυνσης.

Σύμφωνα με πρόταση του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας και του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI), η απομόνωση για τα μολυσμένα άτομα και η καραντίνα για τα άτομα που έρχονται σε επαφή θα μπορούσαν να μειωθούν σε πέντε ημέρες και να μην εφαρμόζονται πλέον αυστηρά.

Ο Εθνικός Σύλλογος Ιατρών Νοσοκομειακών Ασφαλίσεων (KBV) χαιρέτισε τα σχέδια, αλλά οι συνήγοροι των ασθενών απηύθυναν έντονες προειδοποιήσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι νέοι κανονισμοί θα μπορούσαν να εισαχθούν την επόμενη εβδομάδα.

Λόγω των πολλών ελλείψεων προσωπικού στα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας της Βαυαρίας κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να εξετάσει τις χαλαρές υποχρεώσεις απομόνωσης για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία.

Είναι σωστό να παρέχεται ειδική προστασία για τα ευπαθείς ομάδες, αλλά “πρέπει επίσης να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι που χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη μπορούν επίσης να δέχονται την απαραίτητη φροντίδα”, δήλωσε ο Holetschek.

Ως εκ τούτου, “οι εργαζόμενοι που είναι κλινικά υγιείς και δεν διατρέχουν κίνδυνο μόλυνσης θα πρέπει να εξαιρούνται από την απομόνωση, τουλάχιστον στην περίπτωση ακραίων ελλείψεων προσωπικού στα νοσοκομεία”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.