Καρλσρούη: Τα γρήγορα τεστ ακυρώθηκαν ξανά λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Τα γρήγορα τεστ κορωνοϊού στη Καρλσρούη λίγο πριν τα Χριστούγεννα προκαλούν κριτική, σύγχυση και δυσαρέσκεια μεταξύ των εμπλεκομένων.

Το σαββατοκύριακο, το Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) στην Καρλσρούη ακύρωσε τρεις προγραμματισμένες προσφορές δοκιμών, αφού το υπουργείο Υγείας της περιοχής είχε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τα δωρεάν γρήγορα τεστ λίγο πριν τις χριστουγεννιάτικες επισκέψεις.

Η πόλη είχε επισημάνει ότι η δράση αυτή θα ασκούσε πρόσθετη πίεση στο ήδη υπερφορτωμένο τμήμα υγείας και στα σημεία διεξαγωγής τεστ, ειδικά κατά τις αργίες, και τα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ θα έδιναν στους ανθρώπους μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας.

Αυτή η άποψη δεν υιοθετήθηκε από όλους, αλλά είναι επίσης αδιανόητο να παρέχουμε τα τεστ ενάντια στη ρητή επιθυμία της πόλης και της περιοχής.

Είχαν αρχικά σχεδιαστεί για δύο τοποθεσίες στην Καρλσρούη και στο Μπρέτεν (περιοχή Καρλσρούη). Τα τεστ στο Appenweier (Ortenaukreis) θα πραγματοποιηθούν όπως είχαν προγραμματιστεί.

Λυπούμαστε πάρα πολύ για την ακύρωση, καθώς και για τη σύγχυση που προέκυψε“, αναφέρθηκε. “Κατά τη γνώμη μας, αυτό οφείλεται στην έλλειψη πληροφόρησης και συμμετοχής των πόλεων και των περιφερειών μέσω του Υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων.”

Η περιοχή ήταν ήδη σκεπτική σχετικά με τη δράση αυτή τα μέσα της περασμένης εβδομάδας. Κατά την άποψή της, τα γρήγορα τεστ έχουν νόημα σε γηροκομεία, για παράδειγμα, αλλά τα μαζικά τεστ όχι, δήλωσε εκπρόσωπος.

Τονίστηκε επίσης ρητώς ότι η δυσαρέσκεια του τμήματος υγείας δεν στρέφεται εναντίον των βοηθών, αλλά γενικά κατά της εθνικής δράσης.

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων απέρριψε την κριτική. Δεν επιλέξαμε εμείς τα μέρη διεξαγωγής των τεστ, αλλά οι οργανισμοί βοήθειας δήλωσαν τον εαυτό τους με τις αντίστοιχες προσφορές τους.

Η αντίστοιχη λίστα ενημερώνεται συνεχώς. Περιστασιακά, οι προσφορές απορρίφθηκαν, αλλά προστέθηκαν και νέες. Το κρατίδιο παρέχει περίπου 80.000 γρήγορα τεστ.

Εθελοντές από διάφορες βοηθητικές υπηρεσίες προσφέρουν τα τεστ σε ολόκληρο το κρατίδιο – αλλά με μεγάλες διαφορές ανάλογα με την περιοχή.

Ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Andreas Stoch επέκρινε ότι δημιουργήθηκαν προσδοκίες και πάλι που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν. Ο υπουργός Υγείας Manne Lucha (Πράσινοι) επέρριψε ευθύνες για “σοβαρά τεχνικά λάθη” και “τυχαία διαχείριση κρίσεων“.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.