Για κατάσταση έκτακτης ανάγκης προετοιμάζεται η Γερμανία

Για μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης προετοιμάζεται η Γερμανία, παρά τις εγγυήσεις των εταιρειών ενέργειας ότι οι αποθήκες φυσικού αερίου βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Η Γερμανία εντείνει τις προετοιμασίες για μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης με το φυσικό αέριο, η οποία θα απαιτούσε τη διαδικασία παροχής με δελτίο για τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας αυτόν τον χειμώνα.

Σε μια ένδειξη έντασης της κατάστασης επείγοντος, η ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας θα παρουσιάσει την επόμενη Τετάρτη στους βουλευτές μια πλατφόρμα ψηφιακής ασφάλειας για τον εντοπισμό των «μη προστατευμένων» καταναλωτών που θα έρθουν αντιμέτωποι με το βάρος του δελτίου.

Αυτό περιλαμβάνει τους 2.500 μεγαλύτερους χρήστες φυσικού αερίου της Γερμανίας, οι οποίοι πρέπει να εγγραφούν στην πλατφόρμα της Bundesnetzagentur έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Σε περίπτωση που τυχόν επιδείνωση των συνθηκών της αγοράς προκαλέσει έκτακτη ανάγκη μετά την έναρξη της χειμερινής περιόδου θέρμανσης τον επόμενο μήνα, η ρυθμιστική αρχή της χώρας θα αναλάβει τον έλεγχο της διανομής φυσικού αερίου.

Ο Klaus Mueller, επικεφαλής της Bundesnetzagentur, έχει δηλώσει προηγουμένως ότι ένας κρύος χειμώνας πιθανότατα θα οδηγήσει σε «κύματα» ελλείψεων φυσικού αερίου.

Αν ο χειμώνας έρθει νωρίς, κινδυνεύουν οι προμήθειες φυσικού αερίου για την υπόλοιπη χρονιά στη Γερμανία

«Θα μπορούσε να γίνει επικίνδυνο» εάν η Γερμανία έρθει αντιμέτωπη με χαμηλές θερμοκρασίες από νωρίς φέτος τον χειμώνα, σύμφωνα με τον Andy Sommer, επικεφαλής της ομάδας βασικής ανάλυσης και μοντελοποίησης στην ελβετική εταιρεία κοινής ωφελείας Axpo Solutions AG.

Αυτό θα αυξήσει τη ζήτηση, αναγκάζοντας τη Γερμανία να αξιοποιήσει τα αποθέματα και να θέσει σε κίνδυνο τις προμήθειες φυσικού αερίου για το υπόλοιπο της σεζόν, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι προμηθευτές φυσικού αερίου πρέπει επίσης να παρέχουν δεδομένα σχετικά με τη δομή του δικτύου τους, καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να θωρακίσει τους ήδη «προστατευμένους» καταναλωτές, όπως νοικοκυριά, μικρές επιχειρήσεις, νοσοκομεία και σχολεία.

Για να συντονίσει την απάντηση της Γερμανίας στην κρίση, το υπουργείο Οικονομίας δημιούργησε ένα νέο τμήμα «ενεργειακής ασφάλειας και οικονομικής σταθεροποίησης», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Στέφαν Χάουφε την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου.

Το τμήμα θα εποπτεύεται από τον Philipp Steinberg, πρώην επικεφαλής του τμήματος οικονομικής πολιτικής του υπουργείου.

Πηγή: iefimerida

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.