Καταστηματάρχες: “Καλύτερα κλειστοί παρά ανοιχτοί με υποχρεωτικά τεστ”

Στη Βαυαρία, από την περασμένη εβδομάδα, επιτρέπεται στα καταστήματα να δέχονται πελάτες που παρουσιάζουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού, ακόμη και αν ο δείκτης επίπτωσης είναι πάνω από 100.

Αλλά αυτό που θα έπρεπε να αποτελεί χαλάρωση προκαλεί προβλήματα σε πολλούς εμπόρους λιανικής – και στην Άνω Βαυαρία.

Στις περισσότερες περιοχές της Βαυαρίας, μεγάλες περιοχές του λιανικού εμπορίου επιτρέπεται προς το παρόν να ανοίγουν μόνο στους πελάτες με ραντεβού και αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Ο κανόνας που εισήχθη πρόσφατα ισχύει για έναν δείκτη επίπτωσης μεταξύ 100 και 200 και στην πραγματικότητα προορίζεται για χαλάρωση.

Αλλά αυτό δεν ικανοποιεί όλους τους λιανοπωλητές: Το άνοιγμα των καταστημάτων τους έτσι κοστίζει συχνά περισσότερο από ό,τι αποδίδει, διαμαρτύρονται.

Ορισμένες εταιρείες λαμβάνουν τώρα τα απαραίτητα μέτρα και δεν ανοίγουν καν.

Ο Bernd Ohlmann, Διευθύνων Σύμβουλος της Βαυαρικής Εμπορικής Ένωσης, δήλωσε: “Πιστεύω ότι σύντομα όλο και περισσότεροι λιανοπωλητές που θα μπορούσαν να ανοίξουν κατόπιν ραντεβού και με υποχρεωτικά τεστ θα κλείσουν.

Αυτό που μπορεί να επιτευχθεί με τις πωλήσεις δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο το κόστος ανοίγματος των καταστημάτων”.

Ανταγωνισμός από σούπερ μάρκετ και καταστήματα καλλυντικών

Ο Magnus Versen, διευθύνων σύμβουλος πολυκαταστήματος στο Ostbahnhof στο Μόναχο, αποφάσισε επίσης να μην ανοίξει το κατάστημα με ραντεβού και υποχρεωτικά τεστ. “Δεν συμφέρει”, λέει.

Είναι ιδιαίτερα προβληματικό για προϊόντα που διατίθενται επίσης σε μεγάλα σούπερ μάρκετ ή καταστήματα καλλυντικών.

Κανείς δεν πρόκειται να υποβληθεί σε τεστ για μια επίσκεψη σε πολυκατάστημα αν μπορεί να αγοράσει τα ίδια προϊόντα λίγο πιο πέρα χωρίς τεστ.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.