Καταστροφή για το ρούβλι ο αποκλεισμός της Ρωσίας από το SWIFT

Η Δύση ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, μετά την εισβολή στην Ουκρανία, με πιο σημαντική τον αποκλεισμό ορισμένων ρωσικών τραπεζών από το SWIFT.

Αυτό σημαίνει πως οι ρωσικές τράπεζες θα χάσουν την πρόσβαση στις ομαλές και άμεσες συναλλαγές που παρέχει το SWIFT.

Φον ντερ Λάιεν: Κλείνει ο εναέριος χώρος της ΕΕ για τη Ρωσία

Αυτό σημαίνει πως οι πληρωμές για τα πολύτιμα ενεργειακά και γεωργικά προϊόντα της θα διαταράσσονταν σοβαρά.

Οι τράπεζες πιθανότατα θα έπρεπε να συναλλάσσονται απευθείας μεταξύ τους, προσθέτοντας καθυστερήσεις και επιπλέον κόστος και θα εμπόδιζε την ικανότητα της Ρωσίας να ανακτά τα διεθνή κέρδη από τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου της.

Οι κυρώσεις με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπη η Ρωσία θα εμποδίσουν την Κεντρική τράπεζα να χρησιμοποιήσει τα διεθνή αποθεματικά της για να στηρίξει το ρωσικό νόμισμα.

Ο Σεργκέι Αλεξασένκο, πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, λέει ότι οι τελευταίες κυρώσεις θα προκαλέσουν μεγάλο πρόβλημα στο ρούβλι.

«Αυτό σημαίνει ότι από τη Δευτέρα η ρωσική αγορά συναλλάγματος θα έρθει αντιμέτωπη με την καταστροφή», δήλωσε στο Reuters.

«Νομίζω ότι θα σταματήσουν οι συναλλαγές και τότε η συναλλαγματική ισοτιμία θα καθοριστεί σε ένα τεχνητό επίπεδο, όπως ακριβώς και στη σοβιετική εποχή».

Πηγή: iefimerida

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Περισσότερα για την Ρωσο-Ουκρανική κρίση: ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.