Κατάταξη Spa στη Γερμανία: 4 βαυαρικά spa στο Top 10!

Ο ταξιδιωτικός πάροχος Travelcirus κατέταξε τα ιαματικά λουτρά της Γερμανίας σύμφωνα με διάφορα κριτήρια. Τέσσερα βαυαρικά ιαματικά λουτρά βρίσκονται στην πρώτη 10άδα και άλλα δύο στη Φραγκονία στην πρώτη 15άδα.

Στη μεγάλη έρευνα “Thermal Baths and Wellness Spas Comparison 2022/2023”, ο ταξιδιωτικός οργανισμός Travelcircus ανέθεσε σε ταξιδιωτικούς εμπειρογνώμονες να αναζητήσουν “τα υψηλότερης ποιότητας ιαματικά λουτρά και οάσεις ευεξίας στην περιοχή DACH” – δηλαδή στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία.

Οι εμπειρογνώμονες έλαβαν υπόψη τους τέσσερα κριτήρια για την αξιολόγησή τους.

Τα κριτήρια

Για να διαπιστωθεί πόσο γνωστό είναι το σπα, προσδιορίστηκε ο μέσος όρος των κριτικών Google και TripAdvisor, καθώς και ο μηνιαίος όγκος αναζήτησης στο Google (τους τελευταίους 48 μήνες).

Προκειμένου να αποκτηθεί εικόνα για τη δημοτικότητα του εκάστοτε σπα, εξετάστηκαν επίσης οι κριτικές των πελατών στο TripAdvisor και στο Google. Και εδώ δημιουργήθηκε μια μέση τιμή για την κατάταξη.

Κατά την αξιολόγηση των εγκαταστάσεων, “ο αριθμός των σάουνων και των λουτρών προστέθηκε στο φάσμα των θεραπειών ευεξίας και του επίσημα αναγνωρισμένου ιαματικού νερού”.

Το Travelcircus εξηγεί το σύστημα βαθμολόγησης που χρησιμοποιείται ως εξής: Οι σάουνες και τα λουτρά προσμετρήθηκαν στον συνολικό αριθμό, οι θεραπείες ευεξίας και τα ιαματικά νερά έλαβαν ένα βαθμό για “παρουσία”, μηδέν βαθμούς για “απουσία”.

Το τελευταίο κριτήριο ήταν η βαθμολογία της τιμής. Αυτό αφορούσε τη σχέση τιμής-απόδοσης, η οποία συμβάλλει στο πώς γίνεται αντιληπτό το σπα ή στο αν αξίζει τον κόπο μια επίσκεψη.

“Ως εκ τούτου, για το κριτήριο αυτό υπολογίσαμε την αναλογία της ακριβότερης ημερήσιας εισόδου συμπεριλαμβανομένου του κόσμου της σάουνας και των λουτρών, του αριθμού των σάουνων και των λουτρών και του μέγιστου χρόνου λειτουργίας σε ώρες ανά ημέρα”, εξηγεί το Travelcircus.

Η κατάταξη

Το Therme Erding στην ομώνυμη περιοχή ήρθε πρώτο στην κατάταξη του Travelcircus. Το σπα σημείωσε ιδιαίτερα καλή βαθμολογία με τη δημοτικότητα και τις εγκαταστάσεις του.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτά τα βραβεία και επιβεβαιώνει ότι θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στους επισκέπτες μας”, λέει ο διευθύνων σύμβουλος Marcus Maier σχετικά με το βραβείο.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε το λουτρό Bad Wörishofen στην περιοχή Unterallgäu της Σουαβίας.

“Εξασφαλίσαμε την τρίτη θέση μεταξύ των 100(!) γερμανικών spa!” – με αυτόν τον τρόπο το Obermain Therme στο Bad Staffelstein ανακοινώνει το βραβείο από το Travelcircus.

“Είμαστε συγκλονισμένοι”, συνεχίζει σε ανάρτησή της στο Facebook. Το Kristall Palm Beach στο Stein είναι επίσης χαρούμενο για το βραβείο και την απονομή της όγδοης θέσης. ”

Τι τιμή: είμαστε επίσημα ένα από τα 10 καλύτερα σπα στη Γερμανία“, γράφει το σπα στο Facebook.

Τα ιαματικά λουτρά Fürthermare και Frankentherme στο Bad Windsheim με έδρα τη Φραγκονία κατέλαβαν την 13η και 14η θέση στην κατάταξη, εξασφαλίζοντας θέσεις μεταξύ των 15 κορυφαίων, από τα 100 βαθμολογημένα ιαματικά λουτρά στη Γερμανία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.