Κάθε πέμπτο παιδί στη Γερμανία πλήττεται από τη φτώχεια

Κάθε πέμπτο παιδί στη Γερμανία πλήττεται από τη φτώχεια – και η κατάσταση χειροτερεύει. Ο Torsten Krause από το Γερμανικό Ταμείο για τα Παιδιά κάνει λόγο για ένα φαινόμενο που φτάνει όλο και περισσότερο παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα στη Γερμανία.

Κάθε πέμπτο παιδί στη Γερμανία πλήττεται από τη φτώχεια. Αυτό επεσήμανε το Γερμανικό Ταμείο για τα Παιδιά με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.

Σε συνέντευξή του στο Bayern 2radioWelt, ο Torsten Krause, ο οποίος εκπροσωπεί το Children’s Fund, δήλωσε ότι υπάρχουν σίγουρα παιδιά που υποφέρουν από πείνα:

“Μπορεί να μην το φανταζόμαστε έτσι. Αλλά σίγουρα υπάρχουν παιδιά που υποφέρουν από την πείνα. Μπορούμε να το παρατηρήσουμε αυτό στους ανθρώπους που ζητούν βοήθεια στα συσσίτια, που ζητούν υποστήριξη και σε άλλα κοινωνικά ιδρύματα”. Torsten Krause

Η φτώχεια επηρεάζει την υγεία και τη σχολική επιτυχία στη Γερμανία

Πολλά παιδιά δεν μπορούν επίσης να συμμετάσχουν σε σχολικές εκδρομές ή παιδικά γενέθλια λόγω έλλειψης χρημάτων, ούτε μπορούν ποτέ να πάνε διακοπές με τους γονείς τους, συνέχισε ο Krause.

Το πρόβλημα επεκτείνεται στα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα, είπε. “Με το 20% των παιδιών να πλήττονται μαζί με τις οικογένειές τους, έχουμε πλέον ένα ποσοστό όπου δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για περιθωριακό φαινόμενο”, δήλωσε ο Krause.

Η αύξηση του κόστους ενέργειας και διαβίωσης θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω δράματα, φοβάται ο Krause.

Για τα παιδιά, η φτώχεια σημαίνει επίσης ότι “η αυτοπεποίθησή τους είναι ασθενέστερη. Αυτό επηρεάζει τους σχολικούς βαθμούς και ακόμη και την υγεία”.

Αυτή η εξέλιξη είναι επίσης κρίσιμη από την άποψη της αλληλεγγύης, “ότι εμείς ως πλούσιο βιομηχανικό έθνος δεν είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.