Σε καθεστώς Kurzarbeit αυτοκινητοβιομηχανίες στη Βαυαρία

Πρώτα διακοπή της παραγωγής, τώρα εργασία μικρής διάρκειας. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είχε τεράστιο αντίκτυπο στην αυτοκινητοβιομηχανία BMW του Μονάχου.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει σημαντικές επιπτώσεις στους προμηθευτές αυτοκινήτων – και συνεπώς και στα εργοστάσια της BMW, της Audi και της MAN στη Βαυαρία.

Δικαστήριο ανατρέπει τον κανονισμό ανάρρωσης στη Γερμανία

Μεγάλα τμήματα της παραγωγής θα σταματήσουν τις επόμενες ημέρες, δήλωσαν εκπρόσωποι της εταιρείας την Παρασκευή.

Οι γραμμές συναρμολόγησης στο κεντρικό εργοστάσιο της BMW στο Μόναχο και στο μεγαλύτερο εργοστάσιο της BMW στην Ευρώπη στο Dingolfing θα σταματήσουν ήδη από τη Δευτέρα, επειδή λείπουν εξαρτήματα από την Ουκρανία.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η εταιρεία έκανε αίτηση για εργασία βραχείας απασχόλησης για την επόμενη εβδομάδα. Δεν μπορούσε να πει πόσες χιλιάδες εργαζόμενοι επηρεάζονται.

Μέρος του εργατικού δυναμικού συνεχίζει να εργάζεται σε ηλεκτρικές μονάδες, για παράδειγμα, ή βρίσκεται στο χώρο για μέτρα επιμόρφωσης και βελτιστοποίησης. Δεν είναι σαφές τι θα συμβεί μετά τις 14 Μαρτίου.

“Βρισκόμαστε σε εντατικές συζητήσεις με τους προμηθευτές μας”.

Επηρεάζονται περισσότεροι από 10.000 εργαζόμενοι της Audi

Στην Audi στο Ingolstadt, δύο από τις τρεις γραμμές παραγωγής θα σταματήσουν από τη Δευτέρα – αρχικά για ένα δεκαπενθήμερο μέχρι τις 18 Μαρτίου.

Στο Neckarsulm, επίσης, το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής θα σταματήσει από τη Δευτέρα. Συνολικά θα επηρεαστούν περισσότεροι από 10.000 εργαζόμενοι, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η MAN στο Μόναχο θα σταματήσει σύντομα την παραγωγή της

Στο κεντρικό εργοστάσιο του κατασκευαστή φορτηγών ΜΑΝ στο Μόναχο, η παραγωγή θα συνεχιστεί για άλλη μια εβδομάδα με ισχυρούς περιορισμούς, αλλά από τις 14 Μαρτίου θα σταματήσει εντελώς – και εδώ, επίσης, λόγω της έλλειψης καλωδιώσεων από την Ουκρανία.

Επηρεάζονται περίπου 3.500 εργαζόμενοι.

Περιορισμοί επιβάλλονται επίσης στο εργοστάσιο κινητήρων στη Νυρεμβέργη. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Βαυαρικών Επιχειρήσεων, οι εταιρείες στη Βαυαρία έχουν επίσης ελλείψεις σε κράματα σιδήρου, τιτάνιο, μόλυβδο και μεταλλεύματα από την Ουκρανία.

Οι παραδόσεις φτάνουν “σε ελάχιστες ποσότητες ή καθόλου”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Bertram Brossardt σε συνέντευξη στην εφημερίδα AZ.

Ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία καθιστά τις κυρώσεις “αναπόφευκτες αν θέλουμε να υπερασπιστούμε και να διατηρήσουμε τη δημοκρατία και την ελευθερία”.

Ο περιορισμός των ενεργειακών προμηθειών από τη Ρωσία θα είχε δραστικές συνέπειες. Θα πρέπει να εξεταστεί η παράταση της λειτουργίας των εργοστασίων που εξακολουθούν να λειτουργούν για μια μεταβατική περίοδο τριών έως πέντε ετών”, δήλωσε ο Brossardt.

Τα αποθέματα φυσικού αερίου διαρκούν μέχρι την άνοιξη. “Αλλά πρέπει να βρούμε λύσεις τώρα για τον ερχόμενο χειμώνα”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Περισσότερα για την Ρωσο-Ουκρανική κρίση: ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.