Θα καθυστερήσει και ο νέος κεντρικός σταθμός του Μονάχου;

Η δεύτερη κύρια γραμμή και ο νέος κεντρικός σταθμός θα υλοποιηθούν μαζί. Οπότε θα ολοκληρωθεί αργότερα και ο κεντρικός σταθμός;

Πρόκειται για ένα σοκ από το οποίο η πόλη δεν έχει ακόμη συνέλθει πλήρως: Η κατασκευή της δεύτερης κύριας γραμμής καθυστερεί μέχρι το 2037 (αντί για το 2028). Και πρόκειται να κοστίσει 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ αντί για 3,85 εκατομμύρια ευρώ.

Θα ολοκληρωθεί αργότερα και ο κεντρικός σταθμός;

Ο δήμαρχος Reiter και ο υπουργός Μεταφορών της Βαυαρίας Bernreiter, μεταξύ άλλων, έχουν ήδη διαμαρτυρηθεί έντονα γι’ αυτό – καθώς και για το γεγονός ότι η Deutsche Bahn δεν δίνει καμία συγκεκριμένη πληροφορία σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση του έργου.

Η κατασκευή της δεύτερης κύριας γραμμής συνδέεται επίσης με την κατασκευή του νέου κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού του Μονάχου – άλλο ένα τεράστιο εργοτάξιο στην καρδιά της πόλης που απαιτεί πολύ χρόνο και καταβροχθίζει πολλά χρήματα.

Όπως προκύπτει τώρα από έρευνα της εφημερίδας Bild, η κατασκευή πρόκειται επίσης να γίνει ακριβότερη και να καθυστερήσει.

Μια εκπρόσωπος δεν επιβεβαίωσε ότι το κτίριο υποδοχής θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2028, όπως είχε προγραμματιστεί: “Αυτή τη στιγμή επανεξετάζουμε τα χρονοδιαγράμματα και τα σχέδια κόστους για τη δεύτερη κύρια γραμμή και συνεπώς και για τη νέα κατασκευή του κτιρίου υποδοχής, τα οποία θα υλοποιηθούν μαζί”, λέει στην Bild.

Το γεγονός ότι πολλά εργοτάξια αντιμετωπίζουν σήμερα διάφορα προβλήματα φαίνεται και από ένα άλλο μεγάλο κατασκευαστικό έργο στην πόλη: η αρένα χόκεϊ επί πάγου και μπάσκετ “SAP Garden” στο Ολυμπιακό Πάρκο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι δεν θα είναι έτοιμη πριν από την άνοιξη του 2024 το νωρίτερο.

Αρχικά, είχε προγραμματιστεί η έναρξη λειτουργίας “στο δεύτερο εξάμηνο του 2022”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.