Κατηγορία για βιασμό: Αξιωματικός της Bundeswehr στο δικαστήριο

Αρχηγός γερμανικού στρατού: Αγανάκτηση για την παραμέληση του στρατού

Περισσότερο από ένα χρόνο μετά το τέλος της αποστολής της Bundeswehr στο Αφγανιστάν, η αποστολή έχει εγκληματικά επακόλουθα.

Ένας στρατιώτης φέρεται να βίασε μια συνάδελφό του στο στρατόπεδο εκείνη την εποχή. Η δικαιοσύνη στο Kempten πρέπει τώρα να αποσαφηνίσει την υπόθεση.

Το έγκλημα φέρεται να έλαβε χώρα πριν από δύο χρόνια στο στρατόπεδο Marmal στο Mazar-i-Sharif. Το δικαστήριο του Kempten είναι αρμόδιο για τέτοια εγκλήματα σε όλη τη Γερμανία.

Ο κατηγορούμενος 36χρονος αξιωματικός της στρατιωτικής αστυνομίας φέρεται να εξανάγκασε γυναίκα στρατιώτη της Bundeswehr να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις με το όπλο του κατά τη διάρκεια της αποστολής στο εξωτερικό.

Προηγουμένως, είχαν γιορτάσει ένα καρναβαλικό πάρτι στις 11 Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Ο άντρας κατηγορείται για βιασμό με όπλα και σκόπιμη σωματική βλάβη και αντιμετωπίζει πολυετή φυλάκιση. Η συνήγορος υπεράσπισής του δήλωσε ότι προς το παρόν δεν θα πει τίποτα για τις κατηγορίες.

“Για λόγους που είναι σίγουρα κατανοητοί, δεν θα υπάρξει καμία δήλωση από την πλευρά μας πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας”, δήλωσε η δικηγόρος Friederike Hein από το Koblenz.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η στρατιώτης είχε υπομείνει τις σεξουαλικές πράξεις του συναδέλφου της επειδή φοβόταν για τη ζωή της λόγω της απειλής του όπλου.

Λέγεται ότι υπέστη σημαντική ψυχολογική ταλαιπωρία ως αποτέλεσμα της πράξης. Η Bundeswehr τερμάτισε την αποστολή της στο Αφγανιστάν τον Ιούνιο του 2021.

Το δικαστήριο του Kempten είναι αρμόδιο για την υπόθεση επειδή από το 2013 είναι γενικά ο τόπος δικαιοδοσίας για πράξεις που διαπράττονται από στρατιωτικό προσωπικό της Bundeswehr που βρίσκονται σε ειδικές αποστολές στο εξωτερικό.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης