Κάτω Σαξονία και Βρανδεμβούργο αναφέρουν ελλείψεις προμηθειών εμβολίων

Η Κάτω Σαξονία και το Βρανδεμβούργο ανέφεραν ελλείψεις προμηθειών για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από γενικούς ιατρούς και ομάδες εμβολιασμού, οι ποσότητες εμβολίων που έχουν παραγγελθεί και έχουν υποσχεθεί από το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας για την επόμενη εβδομάδα “δεν είναι πλήρως διαθέσιμες”, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στο Ανόβερο.

Οι αναφορές προέρχονται από όλα τα μέρη της Γερμανίας και, σύμφωνα με τους τοπικούς αξιωματούχους, υπερβαίνουν το όριο που ανακοινώθηκε πρόσφατα για το εμβόλιο της Biontech.

Το συστατικό του Moderna επηρεάζεται επίσης από τους περιορισμούς στην προμήθεια, εξήγησε περαιτέρω η υπουργός Υγείας Daniela Behrens.

Κάλεσε τον εκτελούντα χρέη ομοσπονδιακού υπουργού Υγείας Jens Spahn και το υπουργείο του να διασφαλίσουν τις παραδόσεις των δόσεων εμβολίων που λείπουν και ταυτόχρονα να καθιερώσουν “πλήρη διαφάνεια σχετικά με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων και τις εβδομαδιαίες δυνατότητες παράδοσης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης”.

Είπε ότι υπήρχε κίνδυνος σοβαρού πλήγματος στην εκστρατεία εμβολιασμού.

Το Βρανδεμβούργο ανέφερε την Παρασκευή, επικαλούμενο κέντρα εμβολιασμού και φαρμακευτικούς χονδρέμπορους, ότι οι παραδόσεις του σκευάσματος της Biontech που είχαν προγραμματιστεί για την τρέχουσα εβδομάδα είχαν περικοπεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση “σημαντικά” και “σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και κάτω από τις ποσοστώσεις που θα ισχύουν για τους γιατρούς, τα κέντρα εμβολιασμού και τις κινητές ομάδες εμβολιασμού από την επόμενη εβδομάδα”.

Το κρατικό υπουργείο Υγείας εξήγησε ότι δεν υπήρχαν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την έκταση των περικοπών.

Πηγή: br.de

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.