Κίνδυνος μόλυνσης από τους ποδηλάτες του Μονάχου;

Το λαχάνιασμα από τους ποδηλάτες στο Westpark του Μονάχου είναι ένα πρόβλημα για τους περιπατητές εν καιρώ πανδημίας, λέει το CSU. Έτσι λοιπόν, θέλει να απαγορεύσει την ποδηλασία στο πάρκο.

Μόναχο – Υπάρχουν ορισμένες βιομηχανίες στις οποίες η πανδημία του κορωνοϊού είχε θετική επίδραση. Η πώληση ποδηλάτων στη Γερμανία για παράδειγμα αυξήθηκε την περασμένη άνοιξη και το καλοκαίρι.

Η μετακίνηση με το ποδήλατο είναι ασφαλέστερη από ό,τι σε ένα γεμάτο μετρό ή τραμ. Αλλά η ποδηλασία ίσως δεν είναι και τόσο ακίνδυνη όσο φαίνεται. Τουλάχιστον έτσι το βλέπει η κοινοβουλευτική ομάδα του CSU για το Sendling-Westpark.

Όπως αναφέρει η Süddeutsche Zeitung, οι Χριστιανοδημοκράτες θέλουν να απαγορεύσουν την ποδηλασία στις κύριες διαδρομές στο Westpark του Μονάχου.

Όταν οι ποδηλάτες σπεύδουν να προσπεράσουν τους περιπατητές, λαχανιάζουν, και αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CSU Alfred Nagel.

Η ποδηλασία στο Westpark αποτελεί επίσης ένα πρόβλημα πέρα από την πιθανή εξάπλωση αερολυμάτων. Η πράσινη περιοχή είναι πολύ στενή για ποδηλάτες και πεζούς.

«Ακόμα κι αν οι ποδηλάτες ήταν προσεκτικοί, κάτι που δυστυχώς δεν μπορεί να καθοριστεί σε πολλές περιπτώσεις, απλά δεν υπάρχει αρκετός χώρος. Οι πεζοί διατρέχουν τακτικά κίνδυνο από ποδηλάτες», έγραψε ο κάτοικος Bernt Schober σε επιστολή του.

Η πρόταση του CSU δεν βρήκε πλειοψηφία στην επιτροπή. Τις «δραματικές  περιγραφές» του CSU δεν μπορεί να τις καταλάβει ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Walter Sturm. Η Maria Hemmerlein από τους Πράσινους επίσης δεν συμφώνησε καθόλου με το μέτρο αυτό.

Πώς μπορεί να βελτιωθεί η συνύπαρξη ποδηλατών και περιπατητών; Δύο επιτροπές θα πρέπει να ασχοληθούν με το θέμα αυτό.

Στήριξε την προσπάθειά μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.