Με κλείσιμο δρόμων απειλούν οι δήμαρχοι στη Βαυαρία

Επείγουσα έκκληση των δημάρχων των κοινοτήτων του Inntal και του περιφερειάρχη του Rosenheim προς την ομοσπονδιακή εταιρεία αυτοκινητοδρόμων Autobahn GmbH: Η κίνηση των φορτηγών πρέπει να αποτραπεί το συντομότερο δυνατό. Διαφορετικά θα κλείσουν οι ίδιοι τους δρόμους.

Είναι κάτι σαν τελευταία προειδοποίηση: Οι δήμαρχοι και ο περιφερειάρχης του Rosenheim απείλησαν την Autobahn GmbH με συνέπειες σχετικά με την κυκλοφορία βαρέων φορτίων στον αυτοκινητόδρομο.

Τα φορτηγά δεν πρέπει να περνούν μέσα από τα χωριά στη Βαυαρία

Τις ημέρες με τη λεγόμενη Blockabfertigung από την αστυνομία του Τιρόλου στα σύνορα κοντά στο Kiefersfelden-Kufstein, η διασυνοριακή κυκλοφορία βαρέων εμπορευμάτων θα πρέπει να αναγκάζεται να παραμένει στον αυτοκινητόδρομο ακόμη και όταν υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση, σύμφωνα με το αίτημα των δημάρχων, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη του Rosenheim, Otto Lederer, την Παρασκευή.

Παρόλο που οι ουρές των φορτηγών συχνά σχηματίζουν ουρές 40 χιλιομέτρων, ο πληθυσμός των κοινοτήτων κατά μήκος της Α93 πρέπει να προστατευθεί, δήλωσαν οι δήμαρχοι.

“Η κατάσταση είναι αφόρητη στη Βαυαρία”

Η κατάσταση στα χωριά κατά μήκος της A93 και κατά μήκος της A8, όπως το Bad Feilnbach, το Raubling, το Nußdorf και το Brannenburg, έχει γίνει αφόρητη. Αρκετοί επικεφαλής κοινοτήτων δήλωσαν ότι η κίνηση των οχημάτων θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων.

Ο περιφερειάρχης Otto Lederer κάλεσε τον ομοσπονδιακό υπουργό Μεταφορών να λάβει γρήγορα τα κατάλληλα μέτρα για την αποτροπή αυτής της κίνησης παράκαμψης.

Οι δήμαρχοι στη Βαυαρία απειλούν να κλείσουν δρόμους

Μαζί με τον περιφερειάρχη Otto Lederer, οι δήμαρχοι απείλησαν να κλείσουν τους τοπικούς δρόμους εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν αντιδράσει γρήγορα. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί ήδη σε μια εβδομάδα.

Ο υπουργός Μεταφορών Christian Bernreiter και ο πρωθυπουργός Söder έχουν ήδη ταχθεί υπέρ του κλεισίματος των δρόμων.

Αποφυγή του χάους παρά το απειλούμενο κλείσιμο

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Lederer, το μέτρο αυτό είναι μόνο η δεύτερη καλύτερη λύση. Μόλις τα φορτηγά φύγουν από τον αυτοκινητόδρομο αναζητώντας παρακαμπτήριους δρόμους, θα μπορούσε να δημιουργηθεί μεγάλο χάος μπροστά από τα κλειστά χωριά. Τα φορτηγά θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στον αυτοκινητόδρομο πριν από τα κλειστά χωριά. Επιπλέον, η νομική κατάσταση δεν είναι τόσο απλή – παρόλο που ο πρωθυπουργός Söder έχει δηλώσει την υποστήριξή του σε τέτοιου είδους κλεισίματα.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.