Κλείσιμο σχολείων στη Γερμανία λόγω κορωνοϊού το φθινόπωρο;

Ο ψυχολογικός αντίκτυπος της πανδημίας στα παιδιά και τους νέους είναι πιθανό να είναι τεράστιος. Ως εκ τούτου, ένας εμπειρογνώμονας ζητά να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των γιατρών, η πανδημία έχει προκαλέσει αύξηση των ψυχικών διαταραχών μεταξύ των παιδιών και των εφήβων.

Ποια είναι καλύτερη εφαρμογή ταξί στη Γερμανία: Η σύγκρισή μας

Για το λόγο αυτό, η Επαγγελματική Ένωση Παιδιάτρων και Ιατρών Εφήβων (BVKJ) προειδοποιεί να μην κλείσουν και πάλι τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί το φθινόπωρο.

Η ένωση γιατρών θέλει να αποτρέψει το νέο κλείσιμο σχολείων και παιδικών σταθμών στη Γερμανία

“Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν αν τα παιδιά ξεπεράσουν τις διαταραχές και τις ελλείψεις που έχουν”, δήλωσε ο πρόεδρος της BVKJ Thomas Fischbach. Ως εκ τούτου, ο ιατρός θεωρεί επείγουσα ανάγκη να υποβληθούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε μέτρα προστασίας, αλλά όχι να κλείσουν.

Ο υπουργός Υγείας Karl Lauterbach είχε επίσης ανακοινώσει ότι θέλει να αποτρέψει “με κάθε τρόπο” το κλείσιμο σχολείων και παιδικών σταθμών.

Με την προσφυγή της, η BVKJ αναφέρεται σε συλλογή δεδομένων από την ασφαλιστική εταιρεία υγείας DAK. Η DAK είχε αναλύσει τα δεδομένα 800.000 παιδιών και εφήβων στη Γερμανία.

Η ανάλυση έδειξε ότι το 2021, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, συνολικά 42% περισσότεροι έφηβοι ηλικίας δώδεκα έως 18 ετών χρειάστηκε να εισαχθούν σε κλινικές λόγω συναισθηματικών διαταραχών.

Ισχυρή αύξηση των ψυχικών διαταραχών μεταξύ παιδιών και εφήβων ως συνέπεια της πανδημίας

Η κατάθλιψη και λοιπές διαταραχές ήταν επίσης μεταξύ αυτών των περιστατικών. Μεταξύ των μαθητών ηλικίας 10 έως 14 ετών, παρατηρήθηκε αύξηση έντεκα τοις εκατό.

Επιπλέον, ο αριθμός των καταθλιπτικών επεισοδίων αυξήθηκε σημαντικά κατά το προηγούμενο έτος.

Σε σύγκριση με το 2020, αυτά συνέβησαν 28% συχνότερα μεταξύ των παιδιών ηλικίας 12 έως 18 ετών. Μεταξύ των παιδιών ηλικίας 10 έως 14 ετών, η τιμή αυξήθηκε σχεδόν εξίσου έντονα με 27%.

Το 2021 περισσότερα παιδιά και έφηβοι υπέφεραν επίσης από διατροφικές και αγχώδεις διαταραχές σε σχέση με το προηγούμενο έτος. 17 τοις εκατό περισσότεροι έφηβοι και 21 τοις εκατό περισσότεροι μαθητές νοσηλεύτηκαν για διατροφικές διαταραχές.

Οι αγχώδεις διαταραχές απαιτούσαν θεραπεία σε τρία τοις εκατό περισσότερους εφήβους και 25 τοις εκατό περισσότερους μαθητές.

Ο πρόεδρος της BVKJ θεωρεί ότι οι θεραπευτικές δυνατότητες χρήζουν σημαντικής βελτίωσης, όχι μόνο λόγω της αύξησης των ψυχικών διαταραχών σε παιδιά και εφήβους λόγω της πανδημίας.

“Φυσικά χρειαζόμαστε περισσότερες θέσεις θεραπείας για να μειώσουμε τους χρόνους αναμονής – αυτό ήταν ήδη ιδιαίτερα δύσκολο και πριν από την πανδημία”, εξήγησε ο Fischbach.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.