Κλινική στο Μόναχο δεν δέχεται Ρώσους και Λευκορώσους ασθενείς

Ιδιωτική κλινική πλαστικής χειρουργικής στη γερμανική πόλη του Μονάχου αποφάσισε να μην δέχεται Ρώσους και Λευκορώσους λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.

Η κλινική του Μονάχου ανακοίνωσε ότι «δεν θα δεχτεί Ρώσους και Λευκορώσους πολίτες μέχρι νεωτέρας, γιατί καταδικάζει έντονα την εισβολή του ρωσικού στρατού με τη βοήθεια της κυβέρνησης της Λευκορωσίας».

Χαλαρώνουν τα μέτρα: Αλλά πολλά παραμένουν μέχρι τις 2 Απριλίου

Μια τέτοια χειρονομία καταδίκασαν έντονα οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων, οι οποίοι δήλωσαν ότι οι γιατροί της συγκεκριμένης κλινικής δεν τήρησαν τον όρκο του Ιπποκράτη και ότι σκορπίζουν το μίσος.

Η γερμανική κλινική δήλωσε με νέα ανακοίνωσή της το εξής:

«Η πρόθεσή μας ήταν να δείξουμε συμπάθεια για τον ουκρανικό λαό και να διακόψουμε τους επιχειρηματικούς δεσμούς με τη Ρωσία ως ένδειξη υποστήριξης.

Πολλοί επέκριναν την κίνησή μας και αποδεχόμαστε πλήρως αυτές τις επικρίσεις. Απέχουμε πολύ από το να θέλουμε να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος ασθενών λόγω της καταγωγής τους και ζητάμε συγγνώμη για μια τέτοια εντύπωση», ανέφερε η κλινική.

Ωστόσο, δεν διευκρίνισαν εάν η απόφαση για μη αποδοχή ασθενών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία παραμένει σε ισχύ.

Πηγή: Politica.rs | www.ertnews.gr
Μετάφραση – Επιμέλεια: Λιλιάνα Κούλιτς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε η κλινική του Μονάχου ζητά συγγνώμη

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Περισσότερα για την Ρωσο-Ουκρανική κρίση: ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.