Μετά τον σάλο που προκλήθηκε η κλινική του Μονάχου ζητά συγγνώμη

Μια ιδιωτική κλινική είχε αρνηθεί να περιθάλψει Ρώσους και Λευκορώσους λόγω του επιθετικού πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία. Τώρα έρχεται η συγγνώμη. Η ενέργεια “δεν ήταν μελετημένη μέχρι τέλους”.

Μετά από ένα κύμα αγανάκτησης, μια ιδιωτική κλινική στο Μόναχο ζήτησε συγγνώμη για την απόφασή της να μην περιθάλπει πλέον Ρώσους και Λευκορώσους πολίτες λόγω της εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Η αντίδραση στη δήλωση “επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τους υπεύθυνους και τους έκανε να σκεφτούν”, αναφέρεται σε νέα ανακοίνωση της κλινικής.

“Ο χαρακτήρας της επιστολής μας επικρίθηκε δικαίως από πολλούς ανθρώπους. Αποδεχόμαστε πλήρως αυτή την κριτική”, λέει τώρα η ιδιωτική κλινική στην Stiglmaierplatz (Iatros-Klinik GmbH) και ζητάει συγγνώμη. Δεν αποσκοπούσε στη διάκριση εις βάρος ατόμων συγκεκριμένης καταγωγής.

Σε μια ανακοίνωση, το ιατρείο είχε ανακοινώσει ότι δεν θα περιθάλπει πλέον πολίτες από τη Ρωσία ή τη Λευκορωσία. “Η εισβολή του ρωσικού στρατού με τη βοήθεια της κυβέρνησης της Λευκορωσίας καταδικάζεται από εμάς με τον πιο έντονο τρόπο” και “Όσο ο κ. Πούτιν κάνει εξαιρέσεις, τόσο και εμείς θα κάνουμε εξαιρέσεις”, αναφερόταν στην επιστολή.

Μόναχο: Η κλινική ήθελε να ενταχθεί στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας

Στην πραγματικότητα, η πρόθεση ήταν να “εκφράσει τη συμπάθειά της προς τον ουκρανικό λαό”. Αποκλείοντας τους Ρώσους και Λευκορώσους ασθενείς, η κλινική ήθελε να κάνει το ίδιο με άλλες εταιρείες που είχαν διακόψει τους επιχειρηματικούς δεσμούς με τη Ρωσία.

Η ιδέα ήταν να σταλεί ένα μήνυμα υποστήριξης, αλλά δεν είχε φτάσει στο σωστό συμπέρασμα. Αντ’ αυτού, η κλινική δώρισε 10.000 ευρώ στην οργάνωση βοήθειας Γιατροί Χωρίς Σύνορα, η οποία εργάζεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία.

Την περασμένη εβδομάδα, υπήρξε μια παρόμοια περίπτωση στο Μόναχο: Μια διευθύντρια του νοσοκομείου LMU είχε ανακοινώσει ότι ήθελε να απορρίψει τους Ρώσους ασθενείς. Η κλινική ζήτησε επίσης μια συγγνώμη γι’ αυτό λίγο αργότερα: Η θέση αυτή ήταν μια αστήρικτη ατομική άποψη.

Δείτε την αρχική δημοσίευση, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Περισσότερα για την Ρωσο-Ουκρανική κρίση: ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.