Φρίκη σε κλινική της Βαυαρίας: Ασθενής ξυπνάει σε χειρουργείο

40.000 ευρώ ως αποζημίωση – Φρίκη σε κλινική της Βαυαρίας: Ασθενής ξυπνάει κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στο κεφάλι και υφίσταται σοβαρά τραύματα…

Το τρομερό περιστατικό συνέβη σε νοσοκομείο του Μονάχου

Κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης στο κεφάλι του, ο ασθενής ξύπνησε ξαφνικά. Ήταν ένα σοκ και για τους γιατρούς. Για τον ασθενή, ωστόσο, μπορεί να σημαίνει μια ζωή ταλαιπωρίας.

Ήταν ήδη πριν από έξι χρόνια: το 2017, ένας 53χρονος σήμερα άνδρας ήθελε να υποβληθεί σε επέμβαση για την αφαίρεση ρινικών πολυπόδων στο νοσοκομείο Großhadern του Μονάχου.

Ο 53χρονος, ο οποίος σύμφωνα με την “Süddeutsche Zeitung” λέει για τον εαυτό του ότι ήταν κάποτε ένας δραστήριος άνθρωπος, τώρα είναι πλέον “μόνο μια σκιά του παλιού του εαυτού”.

Διότι: κατά τη διάρκεια της επέμβασης υπό γενική αναισθησία, η οποία στην πραγματικότητα θεωρήθηκε μια διαδικασία ρουτίνας, ο τότε ασθενής ξαφνικά κινήθηκε.

Εκείνη τη στιγμή, ένα ιατρικό εργαλείο είχε ήδη κολλήσει στην κοιλότητα των ιγμορείων του. Λόγω των συσπάσεων του 53χρονου, αυτό μετακινήθηκε και τραυμάτισε μια αρτηρία – προκαλώντας σοβαρή αιμορραγία, αναφέρει μεταξύ άλλων το “t-online”.

Η αιτία για την κίνηση του άνδρα φέρεται να ήταν ένα αναισθητικό λάθος.

Ζητείται αποζημίωση 40.000 ευρώ

Όπως αναφέρει η “Süddeutsche Zeitung” καθώς και η “TZ”, ο 53χρονος άνδρας ζητά αποζημίωση 40.000 ευρώ για πόνο και ταλαιπωρία ενώπιον του περιφερειακού δικαστηρίου του Μονάχου. Ο άνδρας κάνει λόγο για μια μακρά δοκιμασία.

Όπως εξήγησε στην “SZ”, το περιστατικό είχε μετακινήσει λίγο μπροστά τον βολβό του ματιού του.

Επιπλέον, εξακολουθεί να υποφέρει από δυσκολίες συγκέντρωσης, έχει “24ωρη πίεση και πόνο στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού του”.

Όμως το γεγονός ότι ο πρώην ασθενής εξακολουθεί να είναι ζωντανός αποτελεί θαύμα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Εξαιτίας του ήδη συγκλονιστικού περιστατικού, ο 53χρονος αναγκάστηκε να πάρει φάρμακα στα οποία αντέδρασε αλλεργικά και υπέστη απειλητικό για τη ζωή του αναφυλακτικό σοκ.

Σύμφωνα με το “Focus”, το νοσοκομείο υπερασπίζεται τον εαυτό του απέναντι σε πραγματογνωμοσύνη που αναφέρει ότι το αναισθητικό που χορηγήθηκε κατά τη διάρκεια της επέμβασης ήταν ανεπαρκές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με αξιολογήσεις μελετών, ο κίνδυνος αφύπνισης παρατηρείται στο 3% όλων των επεμβάσεων – οπότε οι ασθενείς αναλαμβάνουν συνειδητά αυτό το μικρό ρίσκο κατά τη διάρκεια μιας γενικής αναισθησίας.

Το αστικό επιμελητήριο πρότεινε συμβιβασμό, σύμφωνα με τον οποίο η κλινική θα πρέπει να καταβάλει 28.000 ευρώ στον 53χρονο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία από καμία πλευρά.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης